Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

Switch to desktop

Administrator

17. novembar 2017.

Stotine svjedočanstava o blagotvornom uticaju boravka u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne, Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” brižljivo bilježi i dokumentira. Dio se objavljuje na službenoj web stranici Fondacije: http://piramidasunca.ba/bs/ljekovitost-tunela.html

Upravo smo dobili možda najdirljivije i najljepše svjedočanstvo u posljednjih jedanaest godina. Riječ je o Dragani Stepanović (61) iz Kragujevca (Srbija). Nakon što joj je dijagnosticiran karcinom pluća, liječila se konvencionalnim metodama (operativni zahvat i kemoterapija). Međutim, karcinom je ponovo uzeo maha, ovaj put, osim pluća, karcinom je zahvatio limfne žlijezde, a kemoterapija je dovela do oštećenja jetre i slezene. Sve je to uticalo i na Draganino psihološko stanje.

Nakon što je saznala za postojanje bosanskih piramida i tunela Ravne, odlučila je da s kćerkom odmah dođe u septembru 2017. Provela je dvanaest dana u Visokom, redovno posjećivala tunelski kompleks Ravne, konzumirala vodu iz tunela te obilazila ostale piramide: Bosansku piramidu Sunca, ali i Bosansku piramidu Mjeseca, Zmaja, Zemlje i Ljubavi.

Nakon dvanaest dana, otišla je ponovo na pregled kod svog ljekara specijaliste. On je konstatovao da više nema karcinoma pluća, niti karcinoma limfnih žlijezda, nije više bilo oštećenja na jetri i slezeni. Dragani se vratila vjera u život, čak joj se promijenio temperament, postala je smirenija, zadovoljnija i pozitivnija.

Kada je riječ o ljudskom zdravlju, u Fondaciji su svjesni da su to vrlo delikatne i osjetljive situacije. Ipak, odlučili su da podijele ovo svjedočanstvo s javnošću, uz Draganin pristanak, jer bi energija piramida mogla pomoći i drugim ljudima.

Kroz svoj jedanaestogodišnji uporan, sistematski, interdisciplinarni naučni pristup, timovi Fondacije su učinili pionirski posao u svjetskim razmjerama za nauku o piramidama. Prvo su dokazali da je u srcu Bosne izgrađen najveći i najstariji piramidalni kompleks u svijetu. Zatim su timovi stručnjaka za energetske fenomene (fizičari, elektro i komunikacijski inžinjeri, inžinjeri zvuka) potvrdili da je piramida ogromni energetski amplifikator (pojačivač) koji proizvodi različite vrste energija.

Primjena tih energija se odvija na nekoliko nivoa: (1) u komunikaciji na duge distance putem skalarnih valova koji se emituju kroz vrh piramide, (2) zaštita onoga što nam je najvrijednije, našeg zdravlja, kroz generiranje najboljeg elektromagnetizma, levitirajuće frekvencije ultrazvuka (28 kHz), održavanja prirodne frekvencije Planete – Šumanove rezonance (7,83 Hz). Osim toga, energija piramida djeluje na (3) poboljšanje molekularne strukture vode i (4) hrane, (5) utiče na rast imuniteta kod ljudi, (6) poboljšanje bioenergetskog polja (aure), (7) bolji balans energetskih čakri, (8) unaprijeđenje mentalnog i duhovnog aspekta, itd.

Stoga su revolucionarni zaključci istraživanja piramida u Visokom da svrha piramida nije da budu grobnice za jedno mrtvo ljudsko tijelo, kralja ili faraona, već su građene za zajednice živih ljudi s namjerom da traju hiljadama godina. Naravno da ortodoksni naučnici teško prihvataju promjenu naučne paradigme. Kada nešto ne razumiju (ili ne žele da razumiju) onda vas napadaju i ismijavaju.  Ali, doći će vrijeme kada će svi istraživači piramida u svijetu, ići za stopama istraživanja bosanskih piramida.

Podzemni labirint Ravne je izgrađen prije 30.000 godina kao sastavni dio kompleksa piramida u Visokom. Pruža se desetinama kilometara, a Fondacija je do sada očistila i podgradila 1.950 metara. U tunelima je zabilježeno snažno prisustvo energija piramida, ali i niz drugih faktora koji doprinose njegovom blagotvornom učinku:

-          Visoka koncentracija negativnih iona za koje je medicinski dokazano da utiču povoljno na zdravlje jer čiste atmosferu od prašine, podižu nivo kisika u krvi i smanjuju broj virusa i bakterija. Koncentracije negativnih iona su stotinu puta više nego u gradovima, a deset puta više nego, na primjer, u šumi na planini Igman kod Sarajeva, koja se često uzima kao referenca za najzdraviju sredinu;

-          Odsustvo prirodne radioaktivnosti, vrijednosti su deset puta niže od minimalno dozvoljenih

-          Odsustvo negativnog kosmičkog zračenja

-          Odsustvo signala za mobitele (štetna frekvencija od 0,85 GHz koja je svuda oko nas)

-          Odsustvo Wi-Fi signala za internet (štetna frekvencija od 3 GHz ili 4 GHz koja je sveprisutna)

-          Odsustvo geopatogenih zračenja (strateški raspoređenim keramičkim blokovima u tunelima neutralizirana je negativna energija podzemnih voda i Hartmanovih raskršća)

Posjetom tunelima, ćelije našeg organizma po prvi put u životu nemaju vanjskih neprijatelja i mogu započeti svoj “posao” – rješavanje problema u organizmu. Započinje proces regeneracije, proces individualnog samoizliječenja.

Fondacija je finansirala provedbu Medicinske pilot studije.  Rezultati ove studije bili su vrlo pozitivni: u laboratorijskim nalazima je primjećeno usporavanje brzine sedimentacije eritrocita kod skoro svih ispitanika već nakon prve posjete, što ukazuje da su procesi jačanja imuniteta i sprečavanja razvoja infekcija počeli skoro momentalno. (Vijest: http://piramidasunca.ba/bs/aktuelnosti/item/11123-rezultati-pilot-studije-ispitivanje-zdravstenog-stanja-posjetilaca-podzemnog-labirinta-ravne.html).

Italijanski doktor Simone Zoccarato. nakon provedenih testova žive krvi kod posjetilaca tunela u septembru 2017., a koristeći tamni mikroskop je zaključio.

“Koristili smo Live Blood Test (LBT) da istražimo da li tuneli imaju bilo kakav biološki uticaj na metabolizam čoveka. Glavni nalazi su: (1) neuobičajeno povećanje broja i aktivnosti bijelih krvnih ćelija, kao i (2) ogromno povećanje detoksikacije tkiva tijela”. (http://piramidasunca.ba/bs/aktuelnosti/item/12480-test-krvi-na-tunelima-ravne-preliminarna-studija.html).

Podzemni labirint Ravne i arheološke lokacije na Bosanskoj piramidi Sunca su otvorene za posjet svih 365 dana u godini.

Fondacija izražava veliko zadovoljstvo poboljšanjem zdravstvenog stanja gospođe Stepanović s željama za potpunim oporavkom.

Napomena: Fondacija se ne bavi liječenjem. Fondacija ne daje nikakve zdravstvene garancije. Fondacija ne tvrdi da je boravak na piramidama i tunelima zamjena za redovne medicinske terapije i lijekove. Boravak u tunelima je na vlastitu odgovornost posjetilaca. Fondacija se bavi naučno-arheološkim istraživanjima Bosanske doline piramide, ali i objavljuje individualna svjedočanstva posjetilaca.

Globalno gledajući, znanstvenici ubrzano dolaze do spoznaje da bežične tehnologije škode divljim životinjama kao i našim domaćim i farmskim životinjama.

Dr. sci. Alfonso Balmoro, španjolski biolog i proučavatelj divljih životinja, tvrdi da je elektromagnetsko zračenje potencijalni uzročnik opadanja broja životinjskih populacija te za pogoršanje zdravlja biljaka koje se nalaze u blizini tornjeva tj. antena za mobitele. Objašnjava da mikrovalno i radiofrekvencijsko zagađenje stvaraju dugoročne loše utjecaje na zdravlje divljih životinja zbog toga što antenski tornjevi za mobitele neprekidno zrače. Znanstvene studije pokazuju da su štetni utjecaji primijećeni kod cijelog niza raznih vrsta životinja, uključujući crve, pčele, voćne mušice, vodozemce, štakore, majmune, ptice, ptičja jaja i razne vrste stoke.
 
Po jednom od tumačenja, neki od štetnih učinaka povezani su s magnetitom, prirodnim elementom prisutnim u fiziologiji životinja. Magnetit ima navigacijsku funkciju koju koriste životinje među kojima su pčele, leptiri, ptice, ribe i delfini. U blizini antenskih tornjeva za mobitele, na primjer, interferencija s magnetskom navigacijom ptica dovodi do smanjene količine jaja u gnijezdima te do deformacija izlegnutih ptića. Posljedica toga je pad broja populacija ptičjih vrsta.

Alarmantni analizirani slučajevi koji se odnose na stoku izloženu zračenju iz mobitelskih antena ili radio-odašiljača uključuju sljedeće:

U Casaveieiji u Španjolskoj kao krivca za pobačaje svojih svinja farmeri su naveli mobitelske antene. Ispostavilo se da kada je gradsko vijeće donijelo i provelo odluku o uklanjanju tih antena nestao je i problem.

U Bavarskoj u Njemačkoj transmisijski toranj podignut nedaleko posjeda jednog farmera rezultirao je time da su krave imale razne zdravstvene poremećaje, uključujući probleme s plodnošću, konjunktivitis, smanjenu proizvodnju mlijeka i neobično 'postrojavanje' u štalama. Čim su oboljele krave premještene na 20 kilometara udaljenu lokaciju njihovo zdravlje i ponašanje ubrzo se poboljšalo.

Na drugoj strani svijeta farma poznate novozelandske dreserice konja nalazila se u blizini jednog radio odašiljača. Svih njenih 90 konja postalo je živčano i napeto, gubili su ravnotežu, hirovito se ponašalo. Patili su od povećanog broja infekcija i kretali su se kao da ih bole noge. Pennyina obitelj također je patila od raznoraznih zdravstvenih problema, sve dok se odande nije odselila.

Dr. Ulrich Warnke, njemački bioznanstvenik međunarodnog ugleda sa Sveučilišta Saarland, nakon mnogo godina istraživanja objavio je svoj izvještaj 'Pčele, ptice i čovječanstvo: uništavanje prirode elektrosmogom'. Dr. Warnke, stručnjak za prirodne elektromagnetske tokove, procjenjuje da će današnje čovječanstvo zbog našeg zagađenja elektromagnetskim zračenjem za nekoliko desetljeća uništiti ono što je priroda stvarala milijunima godina. Dr. Warnke posebno je zabrinut za sudbinu medonosnih pčela za koje tvrdi: 'Kada nema pčela slijedi slab urod voća, povrća i žitarica.'

S obzirom da životinje ne mogu lagati, a nisu ni histerične niti hipohondrične, one su savršeni subjekti za testiranje negativnih posljedica elektromagnetskog zračenja. Švicarski veterinar Christian Metrau objasnio je u nekoliko analiziranih slučajeva kako elektromagnetske visoke frekvencije mogu biti uzrokom bolesti, kao i smetnjom pri izlječenju. Jedan analizirani slučaj uključivao je mladog psa koji je patio od kroničnog proljeva i disfunkcije štitnjače. Kada su se razni načini liječenja pokazali neuspješnima iz kuće je eksperimentalno maknut bežični telefon, nakon čega je pas ozdravio i više mu nije bilo potrebno liječenje hormonima. Bežični (tzv. DECT) telefon više nikada nisu uključili, a pas otada nije više patio od proljeva. 

IZVOR >>>

Pise: Ratko Martinovic

Monolitne građevine drevnih naroda rasprostranjene su po čitavom svijetu - od turskog Gobekli Topea do britanskog Stonehengea. Danas je pak sve spominjanija misterija ruskog Arkaima.

Lokacija kojoj mediji već tepaju kao 'ruskom Stonehengeu' nalazi se u južnom Uralu u pokrajini Čeljabinsk kod kazahstanske granice. Rusija se već mogla pohvaliti Manpupuner kamenom formacijom u saveznoj državi Komi i ovo je samo nastavak priče. Pretpostavlja se kako se radi o drevnom naselju s zaštitnom potporom dvaju kamenih kružnih zidina, prenosi Mysterious Universe.

Dvije velike kružnice sadrže i ulicu uz središnji trg. Nalazište je otkriveno 1987. iako postoje dokazi kako je proučavano i daleko ranije, s tim da se pretpostavlja kako je izgrađeno prije otprilike 5.000 godina. Mediji su ga prozvali 'Swastika Gradom' i 'Mandalom' jer je upravo ovaj drevni znak integriran u geometriju. To niti ne čudi s obzirom da se pretpostavlja kako su sve izgradili Arijci, odnosno Sintashta kultura.
 
Arheolozi funkciju građevina pripisuju astroarheološkom značaju, te su je iz tog razloga i imenovali opservatorijem. Kako su sve već i povezali s praćenjem osamnaest nebeskih objekata uz proučavanje trideset referentnih točaka, Arkaim se može nazvati i sofisticiranim istraživačkim centrom drevnih naroda. Više pogledajte u kratkom video prilogu.

IZVOR >>>

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved

Top Desktop version