Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Administrator

BORAVAK U TUNELIMA POMOGAO OKO BRZOG ZARASTANJA SLOMLJENIH REBARA

ponedjeljak, 14 oktobar 2019 11:42 Objavljeno unutar Aktuelnosti
U nedjelju 13. oktobra 2019. tim Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' dobio je sjajno svjedočanstvo Zekire iz Vogošće, koja živi u Holandiji. 
 
Naime, nakon nesreće i slomljenih rebara oslonila se samo na odlaske u tunele Ravne u Visokom i za samo dvije sedmice slomljene kosti su zarasle i sve popratne tegobe su nestale. Ljekarski tim u Holandiji nije mogao da vjeruje kada je uporedio rendgenske snimke napravljene samo u 20 dana razmaka.
 
Svjedočanstvo u prilogu.

MJERENJA ENERGETSKIH PARAMETARA U TUNELIMA RAVNE

ponedjeljak, 14 oktobar 2019 11:34 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Redovna mjerenja u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne pokazuju kontinuitet odličnih vrijednosti.

Primjer radi, 11. oktobra 2019. vanjska temperatura iznosila je 19 stepeni celzijusovih, a vlaga 59%. Prosječna temperatura u tunelima bila je 13 stepeni, a vlaga 80%.

Vanjska koncentracija negativnih iona je na nivou od 300 ni/ccm, a pozitivnih iona (lošijih za naš organizam) je 400 pi/ccm. Prosječne koncentracije u tunelima su na nivou od 14.000-28.000 ni/ccm. Koncentracije pozitivnih iona su u pravilu nešto niže u odnosu na negativne ione.

Ostali energetski prametri su također jako dobri: koncentracije prirodne radioaktivnosti su ispod dozvoljenih minimalnih nivoa, nema štetnih plinova niti elektromagnetnog smoga u tunelima.

Bitno je napomenuti da su posjete tunelima, u vrijeme mjerenja, bile natprosječno više i brojnije, ali to nije uticalo na pogoršanje energetskih parametara.

Inžinjer Goran Marjanović iz Beograda, konstruktor Teslinih navojnica i jedan od najpoznatijih 'Teslijanaca' u svijetu, boravio je u oktobru u redovnoj posjeti Bosanskoj dolini piramida i vršio snimanja energetskih fenomena.
 
Ovaj put posebnu pažnju je obratio snimanjima osam različitih fenomena uz upotrebu naučne opreme na slijedećim lokacijama: (1) Podzemni labirint Ravne, (2) Ljekoviti tuneli i (3) Tuneli 'Ravne 3'. Rezultati nedvojbeno pokazuju prisustvo istih elektromagnetnih frekvencija kao i na Bosanskoj piramidi Sunca te njihovu međusobnu vezu.
 
Osim toga, inžinjer Marjanović je vršio skeniranje fenomena unutar Zelene, kristalne piramide u parku 'Ravne 2' zaključujući da je riječ o 'rezonatoru', odnosno pasivnom pojačivaću elektrodinamičnih vibracija. 'Jednostavnije rečeno, Zelena kristalna piramida predstavlja energetsku mašinu, analognu Bosanskoj piramidi Sunca!'
 
Kompletan izvještaj u prilogu.
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved