Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PROF.DR. KONSTANTIN KOROTKOV: OTKRIĆE BOSANSKIH PIRAMIDA I TUNELA JEDNO OD NAJVEĆIH OTKRIĆA 21. STOLJEĆA

Među istaknutim gostima i predavačima na prvoj „Globalnoj konferenciji o energiji piramida“ koja je održana u Visokom 11.-12. maja 2018., bio je i istaknuti ruski naučnik, prof.dr. Konstantin Korotkov, s Univerziteta u Sankt Peterburgu.

- Otkriće Bosanskih piramida i tunela, jedno je od najvećih otkrića 21.stoljeća. Imamo konkretne dokaze da su ovo građene strukture od strane drevnih civilizacija i bez ikakve sumnje možemo tvrditi da su ovo djela razvijene civilizacije. Ono što je važno, dr. Semir Osmanagić je vrhunski naučnik, a njegov pristup uključuje razne vidove istraživanja.  – istaknuo je prof.dr. Korotkov.

On se osvrnuo i na konferenciju, čiji je domaćin bilo Visoko u proteklim danima, i na kojoj se okupio veliki broj eminentnih imena.

- Ovdje poznajem mnoge naučnike iz cijelog svijeta, koji istražuju na brojnim poljima nauke, a svi daju svoj veliki doprinos. Naša istraživanja, instrumentalna mjerenja, dokazuju aktivnost piramida i njihov utjecaj na ljude. Nije važno imati samo naučne dokaze, nego je bitno to i prezentirati ljudima, a konferencije su najbolji način da se to uradi. Ova konferencija ima vrlo važnu ulogu, jer dozvoljava ljudima iz cijelog svijeta da dođu ovdje, da prime informacije i kad se vrate svojim domovima, da ih dalje šire i prezentiraju. To je jedini način kako možemo upoznati ljude širom svijeta o dešavanjima ovdje i važnosti otkrića. – kazao je prof.dr. Korotkov.

Na kraju se osvrnuo i na ljekovite aspekte dolaska i boravka u Visokom.

- Ovo nije samo historijsko i naučno otkriće, već je jako važno i za zdravlje ljudi. Mnogo dokaza govori da je boravak u tunelima i na piramidama pozitivan na naše zdravlje. Zato je važno ovdje u Visokom formirati centar, da ljudi mogu dolaziti, boraviti na piramidama i u tunelima, a mjerenja koja se rade prije i poslije boravka, pokazuju brojne pozitivne efekte. Dr. Osmanagić daje i naučni, i arheološki, ali i doprinos za ljudsko zdravlje, sretan sam što sam bio učesnik ove konferencije. – kazao je na kraju istaknuti ruski naučnik, prof.dr Konstantin Korotkov.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 13 maj 2018 09:10

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved