Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

„PRVA GLOBALNA KONFERENCIJA O ENERGIJI PIRAMIDA“ ISPUNILA OČEKIVANJA ORGANIZATORA I GOSTIJU

„Prva globalna konferencija o energiji piramida“ koja je 11.-12. maja 2018. održana u Visokom, opravdala je očekivanja organizatora i gostiju, ali i donijela zanimljiva predavanja.

- U Visokom je održana Globalna konferencija o energiji piramida uz učešće nekoliko prominentnih svjetskih stručnjaka u oblasti gradnje piramida, uticaja energije piramida na ljudsko zdravlje i skalarnih valova koje emitiraju piramide. I ovaj put se pokazalo veliko poštovanje stručnjaka iz Rusije, SAD, Indije, Srbije te posjetilaca iz 25 zemalja za pionirski rad Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. Mi smo prvi u svijetu koji istraživanju piramida pristupaju s arheološkog, multidisciplinarnog naučnog, energetskog, duhovnog i ljekovitog aspekta za razliku od egiptologa i arheologa u drugim zemljama koji imaju limitirani pristup ovim kompleksnim građevinama. Ova konferencija je i ove godine privukla goste sa svih kontinenata pokazujući da Fondacija sistematski razvija arheološki i zdravstveni turizam. – izjavio je po završetku konferencije, dr.Semir Osmanagić.

U dva dana trajanja konferencije održana su brojna predavanja, a u Visokom su boravili eminentni stručnjaci, Rusi Valery Uvarov i prof.dr. Konstantin Korotkov, zatim Ken Rohla iz SAD-a, srbijanski stručnjak Goran Marjanović, Estonka Lillie Lindmae, kao i gosti iz Indije, Brahmarshi Patriji i Dinesh Kukreja.

- Otkriće bosanskih piramida i tunela, jedno je od najvećih otkrića 21.stoljeća. Imamo konkretne dokaze da su ovo građene strukture od strane drevnih civilizacija i bez ikakve sumnje možemo tvrditi da su ovo djela razvijene civilizacije. Ova konferencija ima vrlo važnu ulogu, jer dozvoljava ljudima iz cijelog svijeta da dođu ovdje, da prime informacije i kad se vrate svojim domovima, da ih dalje šire i prezentiraju. To je jedini način kako možemo upoznati ljude širom svijeta o dešavanjima u Visokom i BiH i važnosti otkrića. – kazao je prof.dr. Konstantin Korotkov, sa Univerziteta u Senkt Petersburgu.

Zadovoljstvo konferencijom, kao i okupljanjem eminentnih stručnjaka iz svijeta na jednom mjestu, nije krio ni američki istraživač skalarnih valova, Ken Rohla.

- Ovdje imamo zaista kredibilne naučnike koji iza sebe imaju utemeljen rad i rezultate i sa nama dijele svoja otkrića, poput otkrića i povezanosti fizike i piramida. Smatram da će ova konferencija, kao i ova otkrića o kojima govorimo i o kojima smo govorili, te ih podijelili između sebe i sa javnošću, definitivno promijeniti historiju. – izjavio je Rohla.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 14 maj 2018 08:55

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved