Logo
Print this page

PROMJENA SJEDIŠTA FONDACIJE

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Obavjesšavamo javnost da Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” mijenja sjedište i to od ponedjeljka 10. marta 2014. Nova lokacija se nalazi u srcu Baščaršije u Sarajevu, u Ulici Bravadžiluk 17.

Riječ je o 60 kv.m. poslovnog prostora koji će biti korišten ne samo kao novo sjedište Fondacije, več i turističko-promotivni centar arheološkog turizma u Bosni i Hercegovini te galerijsko-muzejski prostor u kome će se moći kupiti svi proizvodi izdavačke djelatnosti Fondacije.

Baščaršija je najposjećenija turistička lokacija u Bosni i Hercegovini i stoga je ovaj ambiciozni korak rukovodstva Fondacije očekivan i logičan. Brojnim turistima će biti ponuđene stalne posjete bosanskim piramidama i prahistorijskom Podzemnom labirntu Ravne u Visokom. Uz ove lokacije, u ponudi su i “Arheološki park: Bosanske kamene kugle” u Zavidovićima te prahistorijski megalitni grad Daorson kod Stoca.

Svečano otvorenje novog Centra Fondacije predviđeno je za srijedu 12. marta u 17 sati kada će novi prostor biti predstavljen članovima Upravnog odbora, bivšim i sadašnjim uposlenicima, te vodičima Fondacije. Nakon toga slijedi svečana sjednica Upravnog odbora.

U petak 14. marta u 10:00 sati bit će održana konferencija za novinare, gdje će, uz prisustvo predstavnika sarajevske Općine Stari Grad i medija, ovaj Centar biti predstavljen bosanskohercegovačkoj javnosti.

Ovim potezom Fondacije očekuje se daljnja aktivna promocija arheoloških lokacija BiH stranim i domaćim turistima i rast ugleda Fondacije u međunarodnim razmjerama.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 13 mart 2014 10:32
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved