Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

VELIKA PROMOCIJA BOSANSKIH PIRAMIDA U EGIPTU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

U egipatskom turističkom središtu Dahab na sinajskom poluotoku uz Crveno more, održana je, od 22.-23. aprila 2016., međunarodna konferencija pod nazivom “Awake” (“buđenje”). Organizator je bio “Pokret za razvoj duhovnosti kroz piramide” iz Indije (“Pyramid Spiritual Societies Movement”).

Veliki broj istraživača širom svijeta odavno je odbacio neutemeljene tvrdnje egiptologa da su piramide korištene kao grobnice, već su svoja istraživanja usmjerili u drugim pravcima. Jedan od tih pravaca je razvoj duhovnosti uz pomoć energije piramida. Stoga je ova konferencija u organizaciji indijskog pokreta značajan doprinos za shvatanje kompleksnosti i beneficija energije piramida na okolinu.

Na međunarodnoj konferenciji u Dahabu listu govornika predvodio je Grand Master Brahmarshi Patriji, ugledni mudrac iz južne Indije koji je kreator jedne od najpoznatijih tehnika meditacije i ujedno inicijator gradnje hiljade malih piramida u mnogim selima i gradovima Indije koje se koriste za meditaciju.

Uz njega, govornici su bili i arheolog dr. James Jereb (SAD), Pradeep Kumar (Singapur), Marijon (SAD), Sameeta (Indija), Ladan (Velika Britanija) i dr. Semir Osmanagić (BiH/SAD).

Pronalazaču bosanskih piramida organizatori su dodjelili četiri sata za njegovo predavanje prvog dana Konferencije. U punoj dvorani okupili su se brojni gosti iz Egipta, Indije, Velike Britanije, SAD, Singapura i drugih zemalja. Osmanagić je vrlo iscrpno upoznao prisutne o svojim istraživanjima i zaključkom da je svijet prošlosti bio svijet piramida te potrebi da se promjene knjige historije. Govorio je i o megalitnim fenemenima u svijetu kao što su megalitni krugovi, megalitni zidovi i kamene kugle. Naravno, najviše prostora dato je otkriću bosanskih piramida i bogatoj naučnoj argumentaciji o energetskim fenomenima Bosanske doline piramida.

Kraj predavanja Osmanagića dočekan je dugotrajnim aplauzom i podrškom za rad Fondacije kojoj je na čelu.

Dogovoreno je da veća grupa učesnika Konferencije, zajedno sa Patrijijem, posjeti bosanske piramide od 7.-14. maja 2017.

Zadnje ažuriranje utorak, 26 april 2016 13:55

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved