Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

MAJSKA TURNEJA DR. OSMANAGIĆA U SAD: ČIKAGO, HOUSTON I SEDONA ODUŠEVLJENI BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Projekt bosanskih piramida je zagazio u drugu deceniju svoga postojanja. Zahvaljujući brojnim predavanjima dr. Semira Osmanagića u svakom kutku Planete, vijesti o otkriću prvih europskih piramdia nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Tako je bilo i ovoga puta prilikom majske turneje pronalazača bosanskih piramida po Sjedinjenim Američkim Državama. Posjetio je tri američke države na tri kraja SAD (Illinois, Texas, Arizona) i održao predavanja pred stotinama ljudi u Čikagu, Houstonu i Sedoni.

Prva međunarodna Globalna konferencija o piramidama (“First International Scientific Global Pyramid Conference”) održana je od 13.-15. maja 2016. u Čikagu uz učešće stručnjaka za piramide iz deset zemalja. Osmanagić je održao dva dvosatna predavanja na konferenciji iscrpno govoreći o fenomenu piramida na šest kontinenata i naučnim kriteirjumima za piramide. Posebnu pažnju je posvetio građevinskim i energetskim apsektima bosanskih piramida. Nakon predavanja prisutni su ga nagradili stojećim ovacijama.

Na Konferenciji je Osmanagić primio i prvu nagradu “Amelia Edwards” kao znak priznanja za promociju nauke o piramidama širom svijeta. Osmanagić je ujedno i predsjedavao panelom u kome su bili stručnjaci iz Kanade, SAD i Indije.

U Houstonu je dr. Osmanagić održao prezentaciju za Društvo inžinjera Jugoistočnog Teksasa (“ASME – Association of Mechanical Engineers for Southeast Texas”). Ova asocijacija redovno poziva voditelja projekta istraživanja bosanskih priamdia na predavanja za inžinjere i ovo je bilo njegovo četvrto pojavljivanje u posljednjih sedam godina. Poseban ineteres je pokazan za fenomen kamenih kugli i otkriće nove kugle kod Zavidovića.

Na poziv organziacije MUFON iz Sedone (Arizona), Osmanagić je održao prdavanje u dvorani biblioteke u ovom sjevernom gradu Arizone 20. maja 2016. Pred osamdeset zianteresiranih iscrpno je govorio o energiji bosanskih piramida te naučnom i ljekovitom aspektu kompleksa u Visokom.

Svoja predavanja završavao je pozivom da dođu u Visoko kao volonteri, posjetioci i istraživači.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 23 maj 2016 20:47

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved