Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PRVO GOSTOVANJE OSMANAGIĆA U CELJU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Na polovini puta između Ljubljane i Maribora je gradić Celje koji je 29. maja 2016. po prvi put ugostio dr. Semira Osmanagića i njegovu suprugu Sabinu Osmanagić. Rukovodioci Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” predstavili su Slovencima u svečanoj dvorani Općine Celje rezultate deceniju dugog istraživanja prvih europskih piramida.

Tokom predavanja, dr. Osmanagić je iscrpno govorio o naučnim i energetskim aspektima kompleksa piramida u Visokom kao i zabilježenim elektromagnetnim i ultrazvučnim fenomenima na vrhu piramide i u podzemnim tunelima.

Ovom prilikom je predstavio i budući arheološko-turistički park “Ravne 2” kao novu atraktivnu energetsku, turističku i ljekovitu lokaciju u Visokom.

U publici je bilo i nekoliko desetina redovnih posjetilaca bosanskim piramidama koji su svojim dolaskom na predavanje iskazali punu potporu naporima Fondcije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” u promjeni svjetske historije.

Organizatori su iskoristili priliku da čestitaju rođendan Semiru Osmanagiću i to bezalkoholnim šampanjcem i voćnom tortom.

Nakon predavanja, uslijedilo je potpisivanje knjiga i odgovori na pitanja o dolasku na volontiranje i termine posjete. Predstavnica Fondacije za Sloveniju Irena Zajc dovodi jednu grupu već 3. juna, a slijedeću, koja se sastoji od dva autobusa putnika, za ljetni solsticij 20. juna.

Zadnje ažuriranje utorak, 31 maj 2016 15:43

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved