Logo
Print this page

OSMANAGIĆ PREZENTIRAO REZULTATE ISTRAŽIVANJA ENERGETSKIH FENOMENA DAMANHURA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Italijanska Federacija Damanhur ugostila je istraživača megalitnih lokacija i drevnih piramida dr. Semira Osmanagića. On je održao predavanje za 200 stanovnika i posjetilaca Damanhura 27. maja 2016. godine.

Ovaj put tema nisu bile piramide, već istraživanje koje je dr. Osmanagić proveo s timom kojeg su još činili dipl.ing. telekomunikacija Goran Marjanović iz Centra za istraživanje nasleđa Nikole Tesle iz Beograda i elektroenergetičar Saša Nađfeji iz Laboratorije za polikontrasnu interferentnu fotografiju Srbije, također iz Beograda.

Tročlani tim je obavio snimanja u Damanhuru od 20.-22. decembra 2015. te je boravio na proslavi 40-e godišnjice postojanja najpoznatije eko-komune u svijetu. Vršena su snimanja fotografijom polikontrasne interferencije te mjerenja, elektro, skalarnih, magnetnih, orgonskih i elektromagnetnih polja. Područje istraživanja uključivalo je dvanaest vanjskih lokacija i osam unutrašnjih. Kompletni materijali od nekoliko stotina stranica analiza su predati za dokumentaciju Damanhura.

Tokom prezentacije od 90 minuta, dr. Osmanagić je dao sintezu tri izvještaja. Kao najznačajniji se izdvajaju slijedeći zaključci:

-          Tokom snimanja procesije povodom zimskog solsticija, u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina članova zajednice, iznad “Ritualnog kruga” se formirala energetska kupola čije su se boje mijenjale od tamnijih ka svjetlijim. Na kraju ceremonije boje sui bile svjetlo zelene i odražavale su energiju balansa (duhovnog i fizičkog) te ljekovitosti. Drugim riječima, ne utječu samo energije Planete na živa bića, već i mi, ljudi, možemo stvarati energije koje će ljekovito utjecati na prirodu;

-          Brdo unutar kojeg su Damanurci izgradili kompleks podzemnih hramova, pokazivalo je vertikalne bio-energetske linije što je upućivalo na zaključak da je energetski pobuđeno i aktivno. Neki od elemenata koji su utjecali na tu činjenicu su podzemne vode, minerali, sistem prolaza, (rezonantne) komore, određena pravilnost uzvišenja, podzemne energetske linije i sl.

-          Na većini lokacija na kojima su stanovnici Damanhura postavljali svoje kamene labirinte i megalite zabilježeno je prisustvo pojačanog stvaranja orgonske (“životne”) energije, u prosjeku 50 posto iznad zabilježenih prosječnih vrijednosti u urbanim područjima;

-          Na svim lokacijama u Damanhuru elektromagnetni smog je prigušen za razliku od onog u gradovima, što stvara izuzetno povoljne lokacije za mentalne aktivnosti, relaksaciju i meditaciju;

-          Na lokaciji “Kristalnog labirinta”, svetoj lokaciji za Damanhur na kojoj se nalaze kristali iz cijelog svijeta, a u sredini najveći kristal (“Predsjednik”) koji simbolizira osnivača Damanura Falca, zabilježena su dva električna podzemna signala i to u trenucima dok je Osmanagić bio u središtu labirinta, s rukama položenim na glavni kristal.

Svi prisuti su bili dirnuti rezultatima izvještaja jer on i naučno potvrđuje da su, prvo, izabrali dobru lokaciju za život, i, drugo, da su svojim radom, mentalnim i duhovnim aktivnostima obogatili i unaprijedili je do te mjere da su stvorili idealan prostor. Postojanje ove eko-komune je, nesumnjivo, jedan od putokaza za čovječanstvo u kom smjeru se kretati za stvaranje balansiranog, sadržajnijeg i sretnijeg ljudskog društva.

Ovo je ujedno bio Osmanagićev volonterski doprinos istraživanju Damanhura čime se još jednom potvrdio kao dugogodišnji iskreni prijatelj ove eko-komune. Inače, iz Damanura ovog ljeta dolaze dvije organizirane grupe u posjetu bosanskim piramidama u Visokom. 

Zadnje ažuriranje utorak, 31 maj 2016 15:54
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved