Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OVACIJE BOSANSKIM PIRAMIDAMA U VISOKOM

Ocijenite članak
(0 ocjena)

U ponedjeljak 22. augusta 2016. u Visokom je održano predavanje dr. Semira Osmanagića o svrsi bosanskih piramida. U tri dvorane novog Kulturnog centra okupilo se više od 600 zainteresiranih učesnika seminara organizacije HUESSA s pet kontinenata koji su pomno pratili dvosatno predavanje. Među njima bili su i građani Visokog te volonteri Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Predavanje je s engleskog prevođeno na trinaest jezika.

Osmanagić je započeo predavanje s rezultatima posjete modernism ruskim piramidama u Moskvi i Sibiru i Zlatnoj piramidi u Čikagu. One su potvdile da piramide imaju mnogobrojna svojstva koja nose beneficije za čovjeka i društvo. Zatim je definirao naučne kriterije za piramide i dokazao da bosanske piramide isunjavaju te kriterije.

Tokom predavanja Osmanagić je govorio o naučnim, arheološkim, energetskim, duhovnim, ljekovitim i turističkim aspektima otkrića bosanskih piramida i njihovom globalnom značaju.

Kraj predavanja je 600 posjetilaca dočekalo na nogama upućujući dugotrajan aplauz pronalazaču bosanskih piramida, ali i čitavom timu Fondacije.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 25 avgust 2016 07:23

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved