Logo
Print this page

ISTINA U BOSANSKIM PIRAMIDAMA U INDIJSKOM AURVILU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Na poziv građana indijskog grada Auroville (Aurvil), pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić im je održao predavanje 4. oktobra 2016.

Auroville je međunarodni grad na istoku Indije koji je pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda i Indijske vlade, u kojem živi 2500 stanovnika iz 50 zemalja.

Osmanagić je pred stotinu građana ove komune govorio o svijetu prošlosti kao svijetu piramida. U pregledu naučnih istraživanja bosanskih piramida posebno se zadržao na mjerenjima energetskih fenomena te njihovom uticaju na ljekoviti aspekt i razvoj globalne svijesti.

Veliki interes Aurovilanaca se pokazao i u dugotrajnoj diskusiji nakon predavanja i toploj podršci Osmanagiću. Uslijedile su najave za posjet Visokom.

Tokom boravka u ovom gradiću, Osmanagić je dao intervju lokalnoj radio stanici. Kompletan intervju s audio snimkom predavanja objavljen je na njihovoj službenoj web stranici.

http://www.aurovilleradio.org/purpose-of-pyramids/

http://www.aurovilleradio.org/bosnian-pyramids-and-energy/

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 10 oktobar 2016 09:00
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved