Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PREDAVANJE O BOSANSKIM PIRAMIDAMA NA FESTIVALU “NATUREL” U ISTANBULU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Tradicionalni festival “Naturel” u Istanbulu okupio je brojne izlagače i predavače od 24.-27. novembra 2016. U konferencijskoj dvorani Vojnog muzeja, gdje se održavao festival, 26. novembra je održao predavanje pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić.

U prospektu je najavljen kao “Bosanski Inidana Jones u Istanbulu” s naslovom “Knjige historije će se morati mijenjati”. Osmanagić je tokom dvosatnog predavanja upoznao pedesetak posjetilaca s hronologijom otkrića u Bosanskoj dolini piramida. Interesantno je da je polovina priustnih već bila u Visokom i osjetila energiju piramida i podzemnih tunela.

Osmanagić se sastao s umjetnicom i pjevačicom Sedom Bagcan s kojom je potvrđeno njeno učešće na dočeku ljetnog solsticija 21. juna 2017. S predstavnicom Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” za Tursku Ferhan Gurbuz dogovoreni su daljnji oblici promocije projekta bosanskih piramida u ovoj zemlji.

Zadnje ažuriranje utorak, 29 novembar 2016 13:09
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved