Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

TOMAS BATA UNIVERZITET IZ ZLINA UGOSTIO DR. OSMANAGIĆA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Gostovanje u Češkoj

Veliko interesovanje je vladalo na “Tomas Bata Univerzitetu” iz Zlina za gostovanje dr. Semira Osmanagića 6. decembra 2016.

Dva prorektora Univerziteta, profesori Roman Prokop i Pavel Krutil su zvanično primili autora, istraživača i pronalazača bosanskih priamida i poželjeli mu uspješna predavanja i boravak u gradu Zlin na istoku Češke Republike.

U velikoj Sali za predavanja, gotovo dvije stotine studenata je dočekalo Osmanagića, koji je najvaljen kao čovjek koji mijenja svjetsku historiju. Naslov njegovog predavanja bio je “Europske prahistorijske lokacije – megalitna otkrića za preokret”.  Osmanagić je proveo tri sata sa studentima diskutujući važnost europskih lokacija kao što su Stonehenge, Avebury Hill, Kesswick, Carnak, Anundshog, Mevlevi, Gobekli Tepe, Hypogeum i druge. Govorilo se o značaju otkrića kamenih kugli, tumulusa, megalitnih krugova, menhira i piramida na europskom tlu.

Studentima je prezentiran materijal kojeg konvencionalna nauka objašnjava krivo ili nema objašnjenja u pogledu nastanka, autora, vremena gradnje ili svrhe.

Osmanagić je insistirao da se mlade generacije moraju učiti kritičkom mišljenju, propitivanju onoga što im se servira kao dogmatsko “znanje”, povratku na život u harmoniji s prirodom i razumijevanju energetskih fenomena Majke Zemlje.   

Zadnje ažuriranje četvrtak, 08 decembar 2016 16:14

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved