Logo
Print this page

TOMAS BATA UNIVERZITET IZ ZLINA UGOSTIO DR. OSMANAGIĆA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Gostovanje u Češkoj

Veliko interesovanje je vladalo na “Tomas Bata Univerzitetu” iz Zlina za gostovanje dr. Semira Osmanagića 6. decembra 2016.

Dva prorektora Univerziteta, profesori Roman Prokop i Pavel Krutil su zvanično primili autora, istraživača i pronalazača bosanskih priamida i poželjeli mu uspješna predavanja i boravak u gradu Zlin na istoku Češke Republike.

U velikoj Sali za predavanja, gotovo dvije stotine studenata je dočekalo Osmanagića, koji je najvaljen kao čovjek koji mijenja svjetsku historiju. Naslov njegovog predavanja bio je “Europske prahistorijske lokacije – megalitna otkrića za preokret”.  Osmanagić je proveo tri sata sa studentima diskutujući važnost europskih lokacija kao što su Stonehenge, Avebury Hill, Kesswick, Carnak, Anundshog, Mevlevi, Gobekli Tepe, Hypogeum i druge. Govorilo se o značaju otkrića kamenih kugli, tumulusa, megalitnih krugova, menhira i piramida na europskom tlu.

Studentima je prezentiran materijal kojeg konvencionalna nauka objašnjava krivo ili nema objašnjenja u pogledu nastanka, autora, vremena gradnje ili svrhe.

Osmanagić je insistirao da se mlade generacije moraju učiti kritičkom mišljenju, propitivanju onoga što im se servira kao dogmatsko “znanje”, povratku na život u harmoniji s prirodom i razumijevanju energetskih fenomena Majke Zemlje.   

Zadnje ažuriranje četvrtak, 08 decembar 2016 16:14
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved