Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OSTRAVA I BOSANSKE PIRAMIDE

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Veliki broj Čeha i Slovaka u posjeti Bosanskoj dolini piramida u Visokom rezultat su sistematske promocije tima Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Česti odlasci pronalazača bosanskih piramida u razne gradove ove dvije zemlje, intrevjui za medije, saradnja s organizatorima putovanja, učinili su građane ove dvije slavenske države najvjernijim posjetiocima.

Dvije turneje dr. Osmanagića po Češkoj i Slovačkoj su u toku 2016. godine. Prva, aprilska, obuhvatila je glavne gradove Prag i Bratislavu. Druga, decembarska, uključuje gradove na istočnim i rubnim dijelovima: Zlin, Ostravu i Košice.

U čevrtak 8. decembra direktor Fondacije imao je prezentaciju rezultata istraživanja na prestižnom Tehničkom fakultetu u Ostravi. Ponovo su u publici prednjačili gosti Fondacije koji su bili jedan ili više puta u Visokom.

Seminar Osmanagića je trajao pet sati i vrlo detaljno opisani su različiti aspekti projekta. Nakon predavanja slijedila su individualna svjedočanstva koja su uključivala poboljšanja zdravstvenog i psihičkog stanja i produhovljenost poslije posjeta. Sve je završilo srdačnim pljeskom i najavama za ponovne posjete najvećim svjetskim piramidama.

Zadnje ažuriranje petak, 09 decembar 2016 13:35
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved