Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

KOŠICE – TOPAO PRIJEM ZA OSMANAGIĆA U SLOVAČKOJ

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Slovaci postaju brojna zajednica koja redovno posjećuje bosanske piramide. Dolaze iz svih krajeva Slovačke, pa i istočnog grada Košica, drugog po veličini grada u ovoj zemlji. Stoga se voditelj projekta istraživanja bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić odlučio da ih posjeti s prezentacijom.

U velikoj dvorani Tehničkog univerziteta u Košicama, Osmanagić je 9. decembra održao petosatni seminar na temu energija bosanskih piramida. S obzirom da je veći dio prisutnih već bio u psojeti Visokom, jednom ili više puta, pokazali su veliki interes za teoretska objašnjenja generiranja energije piramida. Najviše ih je interesovalo objašnjenje za samoizliječenja koja se dešavaju u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne.

Nakon predavanja slijedila su individualna svjedočanstva posjetilaca piramida. U jednom je govoreno o bolovima u zglobovima koji su nakon dvije posjete tunelima Ravne nestali. U drugom je govoreno o unaprijeđenju psihičkog stanja. Čule su se ispovijedi vezane za astmu.

Ukratko, Slovaci osjećaju Bosnu i bosanske piramide kao svoje i na licima im se pokazuje samo osmjeh na njihov pomen.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 12 decembar 2016 08:34
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved