Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

BOSANSKE PIRAMIDE U 2017: FINSKA, BUGARSKA, FILIPINI, TIBET, SRBIJA, HRVATSKA, NJEMAČKA…

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Promocija bosanskih piramida širom svijeta nastavlja se i u 2017. godini. Osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić prihvatio je pozive za gostovanje na nizu konferencija i javnih predavanja.

Tako će sredinom februara održati seriju od sedam predavanja u Izraelu na kojima će predstaviti novu knjigu “Neočekivane arheološke lokacije Izraela i Palestine”, ali i energetske aspekte bosanskih piramida. Nakon njegovih prvih predavanja u ovoj zemlji u proljeće 2016. u Visoko su stigle i prve grupe turista iz Izraela. Ove godine ih se očekuje znatno više.

U zadnjoj sedmici marta, dr. Osmanagić će gostovati u nizu hrvatskih gradova na Jadranu: Solinu, Supetru, Umagu, Zadru i Vodicama. U prvoj sedmici marta slijedi serija predavanja širom Bugarske: Varna, Burgas, Stara Zagora, Plovdiv i Sofija. Osmanagić planira vrlo intenzivnu promociju Visokog kao turističke destinacije u bugarskoj javnosti.

Nekon četverogodišnje pauze, pronalazač piramida u BiH ponovo dolazi u Srbiju. Projekt će biti predstavljen pred publikom u Vrbasu, Subotici, Beogradu i Vršcu. Nakon toga je i kratka turneja po Makedoniji koja će uključivati Skopje i Bitolu.

Krajem aprila 2017. Bit će održana jedna od najznačajnijih konferencija u svijetu za nezavisne istraživače u mjestu Butuan na Filipinama. Među predavačima su i pronalazač piramida u Indoneziji dr. Danny Hilman, pronalazač kamenih krugova u Južnoj Africi Michael Tellinger, autorica dokumentarne bestseller serije i istraživač piramida dr. Carmen Boulter iz Kanade, istraživač i graditelj piramida iz Rusije Valery Uvarov, kolekcionar antičkih artifakata Klaus Dona iz Austrije, američki istraživači drevne prošlosti dr. Rita Louise, Wayne May, Arthur Faram. John Shaughnessy, i drugi. Organizatori naglašavaju da će glavni predavač na konferenciji biti dr. Semir Osmanagić.

U maju će na legendarnoj piramidalnoj planini Kailash na Tibetu biti održana konferencija o “Otkrivanju drevnog znanja Kailasha”, a među govornicima je i voditelj projekta bosanskih piramida. Početkom jula se u St. Petersburgu održava tradicionalna naučna konferencija koju organizira prof.dr. Konstantin Korotkov, a ove godine je pozvao i Osmanagića da predstavi otkrića na arheološkim lokalitetima u Visokom.

Sredinom augusta Osmanagić će održati dva predavanja na konferenciji u Montrealu (Kanada). Sredinom oktobra će po prvi put gostovati u Finskoj gdje će se, u Helsinkiju, obratiti javnosti ove zemlje. Zatim slijede predavanja u Sjedinjenim Američkim Državama (Philadelpia) i velika turneja u sjevernoj Njemačkoj s predavanjima u slijedećim gradovima: Hannover, Hamburg, Braunschweig, Gottingen i Kassel.

U toku su pregovori s organizatorima predavanja u Australiji, gdje bi pronalazač bosanskih piramida mogao otići krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

Zadnje ažuriranje subota, 21 januar 2017 20:32
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved