Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆU PREDSTOJE KONFERENCIJE U KAMBOĐI, NA FILIPINIMA I TIBETU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Intenzivna promocija bosanskih piramida, nakon balkanske turneje, nastavlja se predavanjima dr. Semira Osmanagića na jugu Azije.

Pronalazač bosanskih piramida sastaje se od 21.-25. aprila 2017. s grupom istraživača i učesnika konferencije u Angkor Wattu, gradu piramidalnih hramova, na sjeveroistoku Kambođe.

Od 26.-30. aprila Osmanagić je glavni govornik na konferenciji “Ancient Mystery Conference” u filipinskom gradu Butuanu.

Od 1.-12. maja dr. Semir Osmanagić će posjetiti Tibet. Tom prilikom će održati predavanje na konferenciji o piramidalnoj planini Kailash u organizaciji ruskih istraživača.

Planirano je da učestvuje u trodnevnoj ekspediciji, tzv. “Kori”, prilikom koje se pređe put od 52 km oko svete planine Kailash. Zbog izuzetno visoke nadmorske visine od 6.400 metara, niskih temperatura od -15 stepeni, jakog vjetra, nedostatka kisika i strmih planinskih uspona, vrlo mali broj ljudi sa Zapada uspijeva da kompletira ovaj zadatak i to nakon višemjesečnih priprema. Ovo će, svakako, biti poseban izazov, ne samo fizički. Naime, pretpostavlja se da planina Kailash krije ulaz u misteriozni grad Shambalu, a kompletiranje “Kore” je duhovni zadatak za pripadnike četiri religije. 

Zadnje ažuriranje petak, 21 april 2017 07:39
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved