Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ NA KONFERENCIJI U KANADI

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Direktno s iskopavanja na Bosanskoj piramidi Sunca, dr. Semir Osmanagić otputovao je 11. augusta 2017. na međunarodnu konferenciju u Montrealu, Kanada.

Pronalazač bosanskih piramida biti će glavni predavač na “41st IIIHS Conference: Ancient Wisdom, Science and Spirituality” (“Drevna mudrost, nauka i duhovnost”). Ova konferencija već četiri decenije tradicionalno okuplja veći broj istaknutih stručnjaka iz različitih oblasti koji se ističu svojom otvorenošću, originalnim istraživanjima i globalnom uticaju (više o konferenciji na službenoj web stranici: http://www.iiihs.org/Conference2017_1.html).

Ovo će biti drugo učešće direktora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” na ovoj smotri novih dostignuća u nauci i duhovnosti. Ovaj put on će govoriti o novostima iz Bosanske doline piramida, multidisciplinarnosti projekta i dalekosežnom efektu na razvoj globalne svijesti i promjenu naučne paradigme.

Naravno, to će biti još jedna prilika da Osmanagić tokom svoja dva predavanja 12. i 14. augusta pozove Kanađane u posjet prvim auropskim piramidama u srcu Bosne i Hercegovine.

Zadnje ažuriranje subota, 12 avgust 2017 19:05
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved