Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

KOMPLIMENTI DR. OSMANAGIĆU U KANADI

Ocijenite članak
(2 ocjena)

U Montrealu, u Kanadi, u toku je 42. Međunarodna konferencija IIIHS: “Ancient Wisdom, Science and Spirituality” koja se održava od 11.-20. augusta 2017.

Jedan od glavnih predavača na konferenciji je pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić. Drugog dana konferencije, u subotu 12. augusta, Osmanagić je održao dvosatno predavanje na temu piramida u svijetu, otkrića bosanskih piramida, otpora kulturnog establišmenta, kriterija za piramide, energetskih i ljekovitih aspekata bosanskih piramida i podzemnih tunela. Nekoliko puta je prekidan aplauzom. Pubika je bila impresionirana otvorenošću projekta i prisustvom volontera na iskopavanju, zatim konceptom čiste i besplatne energije, i dala je punu podršku radu Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Nakon predavanja za riječ se javio dvostruki doktor nauka dr. James J. Hurtak (Berkeley, University of California, University of Minnesota) i izjavio:

“Bio sam učesnik Treće međunarodne konferencije o bosanskim piramidama 2013. godine. Imao sam priliku da pregledam sve arheološke lokacije, laboratij Fondacije i saslušam rezultate snimanja, analiza i datiranja. Tokom svoje karijere sreo sam se sa svim vodećim svjetskim arheolozima. Mogu reči da je dr. Osmanagić najhrabriji i najbolji arheolog u svijetu!”

Tokom boravka u Montrealu, Osmanagić je dao intervju za televiziju “Vox Populi” koja se emitira na francuskom jeziku za provinciju Quebec, ali i za dopisnicu mađarske televizije u Montrealu.

Kanađani su pokazali veliki interes za dolazak u Visoko, kao volonteri i posjetioci. 

Zadnje ažuriranje utorak, 15 avgust 2017 07:15
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved