Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Nadahnuto predavanje dr. Osmanagića o bosanskim piramidama

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Izuzetan interes publike pobudio je dolazak dr. Semira Osmanagića u Gradsku knjižnicu Vodice. Svjetski poznati stručnjak za piramide, a i za štošta drugo, dva i pol sata držao je budnom brojnu publiku pristiglu iz svih krajeva naše županije, među ostalima i dvjema Splićankama koje su samo zbog njegova dolaska doputovale u Vodice.

Nakon uvodnog predstavljanja uvaženog gosta od strane Sanje Radin-Mačukat i profesora i književnika Zdravka Vampovca, člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (čiji član je i dr. Osmanagić), uslijedilo je i više nego zanimljivo predavanje o piramidama širom svijeta, počevši od onih najpoznatijih u Egiptu, zatim južno i sjevernoameričkih, pa kineskih i euromediteranskih,  da bi točka na i cijele priče završila u susjednoj Bosni i Hercegovini, točnije u Visokom, pored kojeg se nalaze tri takve građevine. Da, baš tako, građevine koje su djelo ljudskih ruku nekih davnih civilizacija, a ne prirode kao što tvrde osporavatelji djelovanja gospodina Osmanagića. Stručne analize pokazale su da su piramide sagrađene prije čak 30 tisuća godina. Imaju energetsko zračenje koje djeluje ljekovito, u što se uvjeravaju sve brojniji posjetitelji iz više od 160 zemalja iz čitavog svijeta. Unatoč lobiranjima protiv i zabranama arheoloških  iskapanja, kako od strane „struke“ i moćnika iz sfere politike, pozitivna priča o piramidama u srcu Bosne, najvećima u cijelom svijetu, nezaustavljivo se širi i privlači sve veći broj onih koji u njima pronalaze mjesto svog izlječenja i najbolji mogući odmak od svakodnevnog stresnog života. Upornost dr. Osmanagića i njegova uvjerenost u značaj otkrića triju bosanskih piramida dovele su do toga da danas za njih zna čitavi svijet. Za kraj, poručio je, moramo shvatiti kako su i prije, i to davno prije, postojale civilizacije koje su posjedovale izuzetna znanja i umijeća. Gostovanje gospodina Semira Osmanagića bilo je zbilja nezaboravan događaj za sve koji su ga ovog utorka došli poslušati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice.

P.S.Informacija iz prve ruke. Šime Strikoman  će uskoro u Bosanskoj dolini piramida snimiti još jednu svoju Milenijsku fotografiju.

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje četvrtak, 05 oktobar 2017 07:24
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved