Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

IZVANREDAN INTERES ZA BOSANSKE PIRAMIDE U HELSINKIJU

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Sjajna promocija bosanskih piramida 14. oktobra 2017. u glavnom gradu Finske, Helsinkiju. Godišnji sajam posvećen zdravoj ishrani, tradicionalnim metodama medicine, duhovnosti, tehnikama joge i čistim energijama okupio je ove godine rekordni broj izlagača, ali i nekoliko hiljada posjetilaca iz svih krajeva Finske.

Niz predavanja je priređen tokom dva dana Sajma. U subotu, 14. oktobra kao glavni govornik najavljen je pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić koji je imao predviđeno vrijeme izlaganja od tri sata. Ostali predavači su imali vremenske slotove od po 45 minuta.

Više od 300 posjetilaca je prisustovalo nadahnutom trosatnom predavanju dr. Osmanagića. Četrdeset prisutnih je već bilo u Visokom jednom ili više puta i oni su prednjačili u aplauzima koji su se u više navrata prolamali velikom dvoranom.

Nakon Osmanagića, govorio je i saradnik Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” inžinjer zvuka Heikki Savolainen iz Helsinkija. On je ilustrovao svoju prezentaciju nizom grafikona i tabela sa snimanja energetskih fenomena koji ubjedljivo dokazuju vezu između Bosanske piramide Sunca i tunela Ravne, zatim postojanja vertikalnog energetskog izboja na vrhu Bosanske piramide Sunca, te ključne uloge vode koja je pronađena u tunelima Ravne.

Nakon predavanja pokazan je veliki interes za posjet Visokom u 2018. Na Sajmu su bili izlagači časopisa u kojima su objavljivani članci o Bosanskoj dolini piramida. Osmanagić je snimio i intervju za finsku publiku.

Sve u svemu, centralna tema prvog i udarnog dana Sajma bile su piramide u srcu Bosne.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 16 oktobar 2017 09:39
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved