Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

BOSANSKE PIRAMIDE U CENTRU PAŽNJE NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Ekipa zagrebačkog Velesajma izvanredno je organizirala Osmi međunarodni sajam alternative “Mystic” te Osmi sajam zdrave hrane u paviljonu “5” u periodu 20.-22. oktobar 2017. Uz brojne izlagače, na tri lokacije su odvijane radionice, predavanja i koncerti.

U velikoj dvorani Sajma, subotnje popodne 21. oktobra bilo je posvećeno bosanskim piramidama. Voditelj je bio novinar-urednik Krešimir Mišak s Hrvatske televizije. Prvo je govorio inžinjer Goran Marjanović iz Beograda koji je predavanje posvetio spoju znanja drevnih veda i Teslinih eksperimenata. Također, doktorica medicine iz Visokog Emina Karamehić imala je zapaženu prezentaciju o rezultatima medicinske pilot studije o uticaju negativnih iona i energija piramide u tunelima Ravne na posjetioce. Profesor Konstantin Korotokov iz Sankt Peterburga govorio je i naučnim snimanjima energetskih fenomena vlastitom tehnologijom širom svijeta. Posebno se osvrnuo na izvanredne rezultate koje je snimio na bosanskim piramidama u martu 2017. još jednom istaknuvši epohalan značaj ovog otkrića.

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić je u 90-o minutnom nastupu sažeo osnovne rezultate arheoloških, naučnih, energetskih, duhovnih i medicinskih istraživanja u Visokom. Nekoliko puta je prekidan aplauzima. Polovina od 350 prisutnih već je bila u posjeti Bosanskoj dolini piramida, a gotovo svi su već slušali Osmanagića u Zagrebu. Među njima su bili i gosti iz Beča, Beograda, Makarske i drugih gradova regiona. Na kraju predavanja, Osmanagić je pozvao sve prisutne na još jednu posjetu Visokom, na volontiranje i istraživanje.

Mystic je bio prilika za susret vodećih ličnosti u svijetu alternative poput Drage Plečke, Krešimira Mišaka, Ratka Martinovića i drugih s kolegama povezanim s projektom bosanskih piramida, ali i Udruge API, sestrinske organizacije Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” koja djeluje u Hrvatskoj, s Višnjom i Igorom na čelu.

Pored predavanja na Sajmu, s Osmanagićem je snimljen trosatni intervju-podcast s Ratkom Martinovićem. 

Zadnje ažuriranje utorak, 24 oktobar 2017 08:13
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved