Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PODRŠKA IZ FILADELFIJE ZA BOSANSKE PIRAMIDE

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Filadelfija (Philadelphia) u amerčckoj saveznoj državi Pennsylvania, bila je jedna od stanica jesenje turneje dr. Semira Osmanagića. On je pozvan kao ključni predavač (“keynote speaker”) na Trećem Sajmu “Empowered Light EXPO” koji je održan od 28.-30. oktobra 2017.

Pronalazač bosanskih piramida imao je dva sata da upozna više od stotinu prisutnih sa hronologijom pronalaska i istraživanja Bosanske doline piramida. Iscrpno je govorio o arheološkom aspektu projekta, ali i o multidisciplinarnom, energetskom, duhovnom, ljekovitom karakteru, kao i volonterizmu, besplatnoj i čistoj energiji, slobodnom protoku znanja, te novoj koncepciji života zasnovanog na balansu fizičkog i duhovnog, te harmoniji života s prirodom.

U više navrata prekidan je aplauzima, a na kraju je dobio stojeće ovacije prisutnih kao jedini predavač na dosadašnja tri Sajma. Nakon prezentacije, interes nije jenjavao tako da su brojni gosti najavili posjetu bosanskim piramidama u 2018. kao turisti i volonteri.

Organizatori su pokazali veliku dobronamjernost prema projektu organizirajući akcije prikupljanja donacija za iskopavanja u Visokom.

Zadnje ažuriranje srijeda, 01 novembar 2017 09:35
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved