Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OGROMAN INTERES MAĐARA ZA BOSANSKE PIRAMIDE

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Već godinama Mađari su među najvernijim posjetiocima projekta istraživanja Bosanske doline piramida, dajući iskrenu i nesebičnu podršku Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Stoga i ne čudi da pronalazač bosanskih piiramida dr. Semir Osmanagić redovno posjećuje Budimpeštu i ostale mađarske gradove promovirajući nova otkrića u Visokom.

U petak 3. novembra 2017. Osmanagić je gostovao u gradiću Eger na sjeveru Mađarske.  U dvorani lokalnog Univerziteta svih 250 sjedišta je bilo popunjeno prije početka predavanja. Kroz trosatnu prezentaciju direktor Fondacije je proveo prisutne kroz magiju arheologije, fenomen piramida u svijetu i naučne kriterije za piramide. Zatim je iscrpno govorio o građevinskim, energetskih i medicinskim aspektima piramida u BiH.

Među prisutnim bilo je pedeset posjetilaca koji su već boravili u Visokom jednom ili više puta. Najveća podrška te večeri upravo je dolazila od njih koji su svjesni vrijednosti i značaja bosanskih piramida za čitav svijet.

Nakon predavanja, posjete Visokom su najavili ostali prisutni.

U subotu 4. novembra Osmanagić je učestvovao na konferenciji “ExoPolitics” koja je održana u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti. Dvosatnom predavanju Osmanagića bilo je prisutno 320 posjetilaca. Oni su dali bezrezervnu podršku aktivnostima Fondacije. Grupa volontera, koji već godinama dolaze u Visoko, bili su jako ponosni na svoju podršku projektu i rado je podijelila svoja iskustva s ostalim prisutnim.

Zbog velikog interesa, organizatori Konferencije, organizovali su dodatno dvosatno druženje. u drugoj dvorani, s Osmanagićem koji je odgovarao na brojna pitanja pedesetak zainteresovanih. Najveći interes je pokazan za izmjerena energetska polja Bosanske piramide Sunca te na ljekoviti karakter energija piramide.

Osmanagić je ovu priliku iskoristio i za promociju knjige o bsoanskim piramidama na mađarskom jeziku, kao i za intervjue za časopise i youtube.

Visoko i arheološke lokacije na kojima radi Fondacia, može ubrzo očekivati dodatne goste iz prijateljske Mađarske. 

Zadnje ažuriranje nedjelja, 05 novembar 2017 08:28
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved