Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PREDAVANJA OSMANAGIĆA U ISTANBULU I LEFKOSI

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Svjetska turneja pronalazača bosanskih piramida dr. Semira Osmanagića nastavlja se u Turskoj i sjevernom Cipru.

U Istanbulu će od 10.-12. novembra 2017. biti održan tradicionalni sajam “Naturel” s velikim brojem izlagača na temu zdrave ishrane, čiste energije, tradicionalne i narodne medicine, drevne historije te predstavljanje literature iz ovih oblasti.

Ove godine predstavnica Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” za Tursku i sjeverni Cipar, Ferhan Gurbuz će imati zakupljen štand za predstavljanje bosanskih piramida turskoj javnosti. Osim tri knjige dr. Osmanagića prevedene na turski jezik. poziva za posjetu Visokom i piramidama u 2018. godini te premijeri dokumentarnog filma o bosanskim piramdiama autora Vinka Totića, promotivnim naporima će se pridružiti i direktor Fondacije predavanjem u subotu popodne 11. novembra.

Nakon Turske, Osmanagić ponovo posjećuje sjeverni Cipar gdje će održati predavanje na “Eastern University” u Lefkosi s početkom od 17:30 sati. Prethodno će posjetiti megalitnu lokaciju “Mevlevi megalita” gdje je već istraživao u 2016. godini.

Zadnje ažuriranje petak, 10 novembar 2017 15:14
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved