Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

USPJEŠAN NASTUP BOSANSKIH PIRAMIDA U ISTANBULU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Prijatelji Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” u Turskoj postavili su štand posvećen Bosanskoj dolini piramida na Festivalu “Naturel” u Istanbulu koji je održan od 9.-12. novembra 2017. U okviru nastupa na ovom poznatom Festivalu zdravog načina života, ponuđen je sadržajan program vezan za projekt u Visokom.

Predstavnica Fondacije za Tursku Ferhan Gurbuz sa svojim saradnicima je prevela film kanadsko-bosanskog rezisera Vinka Totića o bosanskim piramidama “Kako na nebu tako i na zemlji” koji je prikazan drugog dana Festivala. Na štandu su ponudjene knjige dr. Semira Osmanagića na turskom jeziku o otkriću bosanskih piramida, kao i druga izdanja na engleskom jeziku (“Energetske tačke Planete”, “Nova arheologija: Megaliti i energija Planete”, “Sve piramide svijeta i Bosanska dolina piramida”). Također, promovirana je i posjeta Visokom za ljetni solsticij (17.-23. juni 2018. i 19.-23. juni 2018.).

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić održao je predavanje u subotu 11. novembra od 15:15-17:30 pred pedesetak zainteresiranih. Osim nekoliko prisutnih koji su već bili u posjeti piramidama, bilo je dosta i onih koji po prvi put čuju informacije o ovom otkriću i to posebno raduje. Interes za dolazak u BiH bio je veliki.

Timu Fondacije u Turskoj pridružila se i poznata pjevačica duhovne muzike Seda Bagzan, inače redovna učesnica festivala za ljetni solsticij u Visokom. Ona je najavila novi album inspirisan bosanskim piramidama.

Frekvencija posjeta dr. Osmanagića Turskoj s dva-tri predavanja godišnje pokazuje koliki značaj ova zemlja predstavlja za Fondaciju. Sličan je i pristup Sloveniji, Češkoj, Bugarskoj, Njemačkoj, Holandiji, SAD, Kanadi, Meksiku, Austriji, Švicarskoj, Singapuru, Bugarskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i drugim zemljama. Svaka zemlja ima svoje specifižnosti i traži kontinuiranu pozornost.

Zadnje ažuriranje utorak, 14 novembar 2017 10:24
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved