Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

BOSANSKE PIRAMIDE NA ITALIJANSKOJ RIVIJERI

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Italijanski gradić Finale Ligure, u Đenovskom zaljevu na obali Ligurskog mora, dio je popularne Italijanske rivijere. U petak 17. novembra 2017., velika dvorana lokalnog arheološkog muzeja, bila je domaćin promociji knjige dr. Semira Osmanagića na italijanskom jeziku o piramidama širom svijeta i u Bosni i Hercegovini.

Stotinu dvadeset posjetilaca je s velikom pažnjom saslušalo dvosatno predavanje dr. Osmanagića. On je govorio o pravoj svrsi piramida i interdisciplinarnom pristupu njihovom istraživanju. Nekoliko puta je prekidan aplauzima kada je govorio o otvorenosti projekta i energetskim aspektima.

Nakon predavanja iskazan je veliki interes za posjet Visokom u 2018. godini. Predstavnica Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” za Italiju Cristina Redi je upoznala prisutne s novom web stranicom o bosanskim piramidama na italijanskom jeziku:  http://www.piramidibosnia.it/, te o opcijama za posjet i volontiranje na bosanskim piramidama.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 19 novembar 2017 10:49
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved