Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FENOMENALAN PRIJEM DR. OSMANAGIĆU NA PROMOCIJI KNJIGE O BOSANSKIM PIRAMIDAMA U MILANU

Ocijenite članak
(3 ocjena)

U Milanu je, u svečanoj dvorani hotela “Barcelo”, u subotu 18. novembra 2017. održana velika promocija knjige dr. Semira Osmanagića “Piramide u Bosni i širom svijeta”. Na ovu, dugoočekivanu promociju, došlo je 500 posjetilaca, a mnogi su ostali na listi čekanja u nemogućnosti da prisustvuju jedinstvenom događaju.

Toplo pozdravljen, dr. Semir Osmanagić je održao prezentaciju o otkriću i hronologiji projekta bosanskih piramida. Nadanuto i iscrpno je govorio o arheološkom i interdisciplinarnom naučnom aspektu piramida u Visokom, o energetskim fenomenima, uticaju na duhovnost i ljudsko zdravlje. Projekt je predstavljen kao najotvoreniji arheološki projekt u svijetu koji je, samo u posljednjih osam godina, privukao 2.900 volontera iz 62 zemlje svijeta, sa šest kontinenata.

Osmanagić je istakao značajan doprinos italijanskih stručnjaka. Antropolog profesor Paolo Debertolis s Univerziteta u Trstu, tokom svojih višegodisnjih istraživanja u Visokom dokazao je postojanje elektromagnetnih i ultrazvučnih fenomena na vrhu Bosanske piramide Sunca i unutar prahistorijskog Podzemnog labirinta Ravne. Doktor Simone Zoccarato je medicinskim analizama u septembru 2017. dokazao da boravak u tunelima Ravne i izlaganje energijama piramida dovodi do procesa detoksifikacije, izbacivanja otrova iz organizma i porasta bijelih krvnih zrnaca.

Tokom predavanja, direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida  Sunca” predstavio je deset naučnih kriterija za definiciju piramida. Oni ubjedljivo dokazuju da su piramide energetske mašine. Stoga, svrha piramida nije bila da budu grobnice za kraljeve, već je energija piramida korištena za najvažnije funkcije u životu zajednice: komunikaciju, zaštitu zdravlja, unaprijeđenje molekularne strukture vode i hrane, povećanje imuniteta, unaprijeđenje bioenergetskog omotača (aure) i boljeg balansa čakri, razvoj duhovnih čula, spriječavanje katastrofalnih vulkanskih erupcija i zemljotresa.

Više puta prekidan burnim aplauzom prisutnih, Osmanagić je govorio o energiji piramida kao čistoj i besplatnoj energiji povlačeći paralelu s radom Nikole Tesle, o slobodnom protoku znanja, o otvorenosti u nauci, o balansu fizičkog i duhovnog te životu u harmoniji s prirodom. Uputio je poziv svima za posjet bosanskim piramidama i Visokom.

Ovacije koje je dobio na kraju predavanja definitivan su znak podrške projektu i Fondaciji koji dolazi iz Italije. Nakon prezentacije stotine posjetilaca htjelo je da lično čestita Osmanagiću, da se rukuje s njim, da mu upute riječi podrske, da se slikaju s njim i da im potpiš knjigu.

Ovo predavanje i promocija knjiga ostavili su dubok dojam na Italijane i već su mnogi najavili dolazak u BiH slijedeće godine. 

Zadnje ažuriranje nedjelja, 19 novembar 2017 17:08
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved