Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZAŠTO SU BOSANSKE PIRAMIDE SVAKE GODINE SVE POPULARNIJE U SVIJETU?

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Odgovor na pitanje iz naslova je jednostavan. Bosanske piramide mijenjaju ljudsku historiju, svrhu piramida i imaju potencijal da promjene našu budućnost.

Međutim, svaka nova ideja, ma kako genijalna bila, mora imati svoju promociju, inače ostaje neprimjećena. Za promociju je potreban ili (1) veliki kapital, finansijka podrška države, velikih korporacija i fondova, ili, ako novac izostaje, (2) entuzijazam, prodornost, povezivanje s velikim brojem ljudi, moć ubjeđivanja naučnom argumentacijom.

Pronalazač bosanskih piramida i osnivač Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' dr. Semir Osmanagić oslonio se na drugi izbor. Ovaj projekt je postao njegova životna misija kojoj je posvetio svu svoju energiju, organizacijske sposobnosti i vlastite prihode iz firme u SAD-u.

Već jedanaest godina Osmanagić, s timom ljudi oko sebe, neumorno promovira arheološke lokacije u Visokom i poziva turiste, volontere, istraživače i medije u posjet BiH. Tako je, tokom 2017. godine, održao šezdeset tri (63) predavanja u 50 gradova, u 18 država na četiri kontinenta. To je u skladu s njegovim godišnjim prosjekom počev od 2006. i željom da istina o bosanskim piramidama prodre u svaki kutak Planete.

Čak osam predavanja održao je za izraelsku publiku u proljeće 2017. Slijedila su dva redovna godišnja predavanja u turskom Istanbulu; u Hrvatskoj je govorio u Umagu, Rijeci, Šibeniku, Kninu, Vrgorcu, Vodicama, Zadru i Zagrebu.  Nekoliko predavanja u Sarajevu i Visokom organizirano je za izabrane grupe posjetilaca piramida. Turneja po Bugarskoj obuhvatila je pune dvorane u Sofiji, Plovdivu, Burgasu i Varni. U Skopju, Ohridu i Bitoli nije bilo slobodnih sjedišta prilikom gostovanja Osmanagića Makedoniji. Stigao je govoriti o najvećim svjetskim piramidama i na Filipinima, Tibetu, Sjevernom Kipru, Egiptu, Indiji i Finskoj (Helsinki i Turku). Slovenija mu je, kao isvake godine, bila česta destinacija s predavanjima u Škofjoj Loci, Domžalama i Ljubljani. Kanadski slušaoci u Montrealu, te američki u Philadelphiji i Las Vegasu imali su priliku čuti od dr. Osmanagića vijesti o hronologiji istraživanja piramida u Bosni. Italija je, također, bila meta bosanskog istraživača piramida: Torino, Sanigalia, Piza, Savona i Milano. Nisu zaboravljeni ni Mađari u Egeru i Budimpešti koji daju nesebičnu podršku projektu.

Od proljeća do jeseni dr. Semir Osmanagić je vodio čak 57 tura na Bosansku piramidu Sunca i Mjeseca, tumulus u Vratnici, a najčešće u Podzemni labirint Ravne i park 'Ravne 2'.

Gostovanja u Turskoj, Mađarskoj, Italiji, Hrvatskoj i Rusiji iskoristio je i za promociju svojih knjiga na matičnim jezicima tih zemalja. Broj jezika na koje su prevedene Osmanagićeve knjige dostigao je 16.

Urednici internet radio kanala, ponajviše iz Sjedinjenih Američkih Država, intervjuisali su ga 22 puta, najčešće u jednosatnim ili dvosatnim razgovorima. Osim toga, dao je i 21 intervju za konvencionalne televizijske kanale (od međunarodnih kao CNN Turk, SLO TV iz Ljubljane, do bh. TV kanala kao N1 i Alfa TV), zatim niz youtube TV kanala i manjih dokumentaraca, te za dnevne novine, od britanskog 'Daily Stara' do domaćeg 'Avaza'.

Stoga i ne čudi da je Visoko 2017. godine posjetilo rekordnih 50.000 posjetilaca, 300 volontera i niz istraživača iz čitavog svijeta, uživajući u arheološkom, naučnom, energetskom, duhovnom i ljekvoitom aspektu bosanskih piramida.

Tempo za 2018. godinu se ne smanjuje.

Naprotiv;, program promocija za 2018. je gotovo potpuno ispunjen: http://semirosmanagic.com/predavanja-2018.pdf?28112017

Zadnje ažuriranje petak, 29 decembar 2017 08:46
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved