Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

TURA DR. OSMANAGIĆA PO BLISKOM ISTOKU

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Izrael, Jordan i Palestina

‘Visoko i Bosanske piramide prvi put se pominju u Jordanu, Izraelu i Palestini početkom XXI stoljeća…’

Možda će tako kroničar iz XXII stoljeća pričati o predstavljanju bosanskih piramida putem prezentacija, medijskih nastupa i ličnih kontakata dr. Semira Osmanagića na Bliskom Istoku. Naime, i ovaj februar kao i prethodni, pronalazač bosanskih piramida je domaćin međunarodnoj grupi iz 11 zemalja u obilasku najznačajnijih arheoloških i kulturnih lokacija na tlu Izraela, Palestine i Jordana.

Pri tome je održao četiri prezentacije: dvije u Tel Avivu na javnim predavanjima, a dvije za grupu od 40 učesnika u sjevernom Izraelu (Inbar) i Jordanu (Petra).

Svi nose sjajne utiske s posjete i meditacija na prahistorijskim kamenim krugovima Rujum El Hiri, megalitnim blokovima u Tel Gezeru, piramidi u Midrasu, impresivnoj Nimrodovoj tvrđavi, veličanstvenoj Petri u Jordanu, najstarijoj kuli u Jerihonu u Palestini, ali i lokacijama kojima su se kretali krstaši u Srednjem vijeku te osnivači monoteističkih religija (kršćanstvo, islam, hebrejstvo, bahai).

U februaru 2019. dr. Osmanagić će upriličiti i po treći put ovu unikatnu, dvosedmičnu turu i nakon toga mijenja destinaciju. Prijave će biti otvorene za sve zainteresirane.

Zadnje ažuriranje utorak, 20 februar 2018 19:56
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved