Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

KONFERENCIJA U SALZBURGU POSVEĆENA BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Ocijenite članak
(1 ocjena)

U austrijskom gradu Salzburgu, u dvorani hotela ‘Kaiserhof’, održana je konferencija posvećena piramidama i drevnim civilizacijama od 2.-4. marta 2018. godine.

Drugi dan Konferencije, subota 3. marta, bila je u potpunosti posvećena fenomenu bosanskih piramida. Pred stotinu posjetilaca, ponajviše iz sjeverne Austrije i južne Njemačke, predavanje od šest sati, održao je pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić. U obimnoj prezentaciji on je govorio o naučnim kriterijumima za definiciju piramida, konstatujući da su piramide energetske mašine. Precizno je identificirao takve građevine u Kambođi, Egiptu, SAD, Kini, Meksiku i drugdje.

Neminovno je da će istinska definicija piramida dovesti do promjene historije kakvu servira dogmatska arheološka i historijska struka. U istraživanje piramida moraju se uključiti pravi istraživači, s naučnim instrumentima: fizičari, inžinjeri zvuka, elektrothenike, telekomunikacija te medicinski eksperti. Piramide su kompleksne energetske mašine i kao takve zaslužuju multidisciplinarni naučni pristup.

Veći dio prezentacije Osmanagić je posvetio bosanskim piramidama, govoreći o arheološkom, naučnom, energetskom, spiritualnom i ljekovitom aspektu. U dvorani je bilo i 25 posjetilaca i volontera na bosanskim piramidama. Ovo postaje standard da temi bosanskih piramida prisustvuje 25-30% ljudi koji su posjetili Visoko, bez obzira da li je riječ o predavanju u Norveškoj, Njemačkoj, Sloveniji, Austriji Srbiji, Turskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji i drugim zemljama.

Kraj prezentacije dočekan je burnim aplauzom i glasnom podrškom ovom projektu koji mijenja naš pogled na prošlost i sadašnjost. Oni koji nisu posjetili piramide u BiH, svoj su dolazak najavili.

Ovo je bila prilika da Osmanagić još jednom predstavi knjigu o piramidama na njemačkom jeziku.

 

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 05 mart 2018 17:52
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved