Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DUBAI, NAKON PREDAVANJA DR. OSMANAGIĆA: ‘PONOSNA SAM ŠTO SAM BOSANKA!’

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Pronalazač bosanskih piramida gostovao je po četvrti put u Dubaiju, 24.marta 2018. U prepunoj dvorani ‘Junction’, pred više od 220 posjetilaca, gostovao je na popularnoj tribini ‘BOLDTalk’ koja privlači najaktuelnije i najprovokativnije naučnike, istraživače i umjetnike iz čitavog svijeta.

Tokom svoje prezentacije Osmanagić je ubjedljivo dokazao zašto su bosanske piramide najveće i najstarije piramide na svijetu, te koja je svrha piramida. Argumentirano je govorio o naučnim mjerenjima i analizama energetskih fenomena u Visokom. Svijet arheologije i nauke se zauvijek mijenja zahvaljujući radu Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’. Maske padaju, ortodoksni ‘naučnici’ pokazuju svoje neznanje i ustupaju mjesto novim, otvorenim istraživačima.

Kraj predavanja publika je dočekala gromoglasnim aplauzom i brojnim pitanjima. Mnogi su se htjeli fotografirati s Osmanagićem, a veći dio je najavio dolazak u srce BiH i posjetu prvim europskim piramidama.

Među prisutnim bilo je i dvadesetak Bosanaca i Hercegovaca iz male bh. kolonije u Dubaiju. Njihov stav najbolje pokazuje izjava jedne od njih: ‘Ponosna sam što sam Bosanka’ (‘Proud to be Bosnian’).

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 26 mart 2018 13:55
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved