Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

310 AUSTRIJANACA ODUŠEVLJENO POZDRAVILO OSMANAGIĆA U BEČU

Ocijenite članak
(2 ocjena)

U subotu 9. juna 2018. pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić gostovao je u Beču gdje je održao dvosatno predavanje o bosanskim piramidama. Nekoliko puta je prekidan aplauzima dok je govorio o čistoj energiji, volontiranju u Visokom i upornosti na putu istraživanja najstarijih piramida na svijetu. Nakon predavanja prisutni su se interesovali kako i kada doći u posjet Visokom i piramidama, a mnogi su najavili dolazak kao volonteri ove ili slijedeće godine.

Osmanagić je bio ključni govornik na konferenciji pod nazivom 'Who Knows Congress' koja je, osim njega imala kao predavače profesora arheologije i istraživača prahistorijskih podzemnih tunela u Europi dr. Heinrich Kusha, eksperta za egipatske piramide matematičara Alexa Klitzkea i istraživača drevnih artifakata Klausa Donu. Organizatori su rasprodali sve karte za dvoranu od 310 mjesta dva mjeseca prije početka konferencije.

Gostovanje u Beču dio je intenzivnih aktivnosti Osmanagića na promociji projekta koje se odvijaju posljednjih mjeseci, a koji su obuhvatali Italiju (Milano, Torino, Lamezia), Srbiju (Beograd, Novi Sad), Južnu Afriku (Johannesburg), BiH (Banja Luka) Sloveniju (Bled, Brežice), Austriju (Salzburg),  UAE (Dubai), Tursku (Istanbul), Izrael (Tel Aviv, Jerusalem) i druge lokacije.

Nakon aktivnosti u Visokom povodom ljetnog solsticija, dolaska brojnih organiziranih grupa, organizacije Festivala i Sajma, promocija se nastavlja širom svijeta: Posljednji vikend u junu u Rusiji (Sankt Peterburg), Finskoj u julu (Kourtane Ultrapaivat), Americi (Kolorado) u augustu, Belgiji (Kasterlee) i Italiji u septembru (Padova, Udine), Americi (Nashville, Houston), Češkoj (Liberez) i Slovačkoj (Bratislava) u oktobru, i velikoj turneji po Njemačkoj, Holandiji i Sloveniji u novembru.

Ništa se ne prepušta slučaju, promocija je kontinuirana, pozitivne vijesti iz Bosne i Hercegovine neprestano idu u svijet.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 14 juni 2018 07:33
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved