Logo
Print this page

OSMOSATNO PREDAVANJE DR. OSMANAGIĆA PRIVUKLO 500 FINACA

Ocijenite članak
(4 ocjena)

U finskom gradu Kuortane održana je 43. međunarodna konferencija 'Ultrapaivat'. Drugog dana konferencije, u petak 7. jula 2018. glavni govornik bio je istraživač piramidalnih i megalitnih lokacija širom svijeta i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić.

On je održao predavanje koje je trajalo više od osam sati, od 15:00-23:15 sati, iscrpno govoreći o novom pristupu drevnim tehnologijama oličenim u kamenim građevinama i sakralnoj geometriji. Pri tome je ustanovio temelje nauke o piramidama i multidisciplinarni naučni pristup ovom fenomenu.

Kao voditelj projekta istraživanja prvih europskih te najvećih i najstarijih piramida u svijetu, koje je otkrio u proljeće 2005. godine, Osmanagić je najviše vremena posvetio upravo ovom fenomenu. Na razumljiv i sistematičan način upoznao je prisutne o hronologiji projekta.

U velikoj sportskoj dvorani prelijepog Olimpijskog centra Kuortane bilo je prisutno više od 500 posjetilaca. Oni su u kontinuitetu saslušali dr. Osmanagića, prekidajući ga gromoglasnim aplauzom nekoliko puta. Budući da je samo 15 prisutnih iz ovog sastava bilo u Visokom u proteklim godinama, ova tema je bila relativno nova za većinu učesnika Konferencije. Nakon poziva dr. Osmanagića u posjet Visokom, mnogi su izrazili interes za dolaskom u srce BiH.

Zadnje ažuriranje subota, 07 juli 2018 12:35
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved