Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZAVRŠENA TURNEJA DR. OSMANAGIĆA PO ITALIJI

Ocijenite članak
(3 ocjena)

Direktor Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' dr. Semir Osmanagić upravo je završio turneju po Italiji (25. septembar – 1. oktobar 2018.).

U četvrtak 27. septembra pronalazač bosanskih piramida održao je predavanje u središnjem gradu Salsomaggiore u ispunjenoj dvorani hotela 'Grand'. Tokom trosatne prezentacije dr. Osmanagić je govorio o svom višedecenijskom istraživanju kojim je ustanovio da je gotovo sve što nas uče o drevnoj prošlosti pogrešno. Utvrdio je naučnu metodologiju za određivanje definicije piramida, kojoj je podvrgnuo piramide širom svijeta. Posebnu pažnju je posvetio hronologiji multidisciplinarnog istraživanja bosanskih piramida. Na kraju predavanja pozvao je Italijane u posjet Visokom.

Prilikom gostovanja u Italiji, Semir Osmanagić je snimio dvije epizode za italijansku televiziju 'Telecolor' u gradu Cremona. Nakon toga snimio je i intervju s italijanskom producenticom Svusy Blady u Bologni.

Posjet Italiji bila je prilika i za promociju dvije knjige dr. Osmanagića prevedene na italijanski jezik, koje govore o piramidama u svijetu, bosanskim piramidama i civilizaciji Anasazija. Knjiga o piramidama je među pet najprodavanijih knjiga italijanskog izdavača 'Edicione Uno'.

Tokom turneje, dr. Osmanagić je, sa svojim timom, u kome su osim njega bili i dipl.ing. Goran Marjanović i PIP operator Saša Nađfeji iz Srbije, obišao devet lokacija potencijalnih piramida u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji: Kalesija i Konjic u BiH, Tolmin u Sloveniji, Montevecchia, Valnogaredo, Santa Agata dei Goti (dvije lokacije), Bari u Italiji te Dubrovnik u Hrvatskoj. Izvršili su snimanja i mjerenja te stekli dovoljno informacija da donesu zaključke o eventualnoj vjerodostojnosti ovih lokacija. O rezultatima će javnost uskoro biti obavještena.

Related Video

Zadnje ažuriranje utorak, 02 oktobar 2018 13:10
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved