Logo
Print this page

NASHVILLE PO PRVI PUT UGOSTIO BOSANSKE PIRAMIDE

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić po prvi put je gostovao u prijestonici ‘country’ muzike, američkom gradu Nashville, u državi Tennessee. On je bio vodeći govornik na konferenciji ‘Empowered Light EXPO’ koja je održana u subotu 13. oktobra 2018.

Tokom trosatnog govora Osmanagić je iscrpno govorio o zabludama konvencionalne arheologije i historije u tumačenju piramidalnih struktura širom svijeta, njihovim potencijalnim graditeljima, vremenu gradnje i svrsi. Prisutne je upoznao s novom naučnom metodologijom za određivanje definicije piramida. Najviše vremena ipak je posvećeno hronologiji istraživanja bosanskih piramida i njihovom arheološkom, naučnom, energetskom, duhovnom i ljekovitom aspektu.

Na kraju predavanja pozvao je prisutne da se uključe u proces volontiranja, odnosno posjetu Visokom te da dožive jedinstveno iskustvo u srcu BiH.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 15 oktobar 2018 09:00
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved