Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PUNA DVORANA U SEVNICI I NAČELNIK TOPLO DOČEKALI DR. OSMANAGIĆA

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Posljednja stanica na jesenjoj turneji dr. Semira Osmanagića po Njemačkoj, Austriji, Holandiji i Sloveniji bila je gradić Sevnica na jugoistoku Slovenije. Dugoiščekivani dolazak pronalazača bosanskih piramida privukao je u dvoranu Vatrogasnog doma 110 zainteresovanih. Njih je predvodio Župan Srećko Ocvirk i direktorica gradske Knjižnice Anita Šiško. Oni su prije predavanja, uručili direktoru Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ prigodne poklone.

Dvosatno predavanje dr. Osmanagića uvelo je prisutne u magiju arheologije i svijeta piramida. Slajdovi i video klipovi bili su potvrda za riječi Osmanagića da je svijet prošlosti bio svijet piramida, te da se mora promjeniti njihova definicija. Piramide su bile energetske mašine, a najdalje u svijetu u njihovom proučavanju upravo su otišli istrarživači bosanskih piramida.

Predavanje je Osmanagić zatim fokusirao na dvije osnovne svrhe energije piramida u BiH: komunikacijske karakteristike i zaštita onog što nam je najvažnije u životu: našeg zdravlja.

Pozdravljen toplim aplauzom, prisutni su najavili dolazak u Visoko u posjetu i volontiranje dogodine.

Related Video

Zadnje ažuriranje srijeda, 21 novembar 2018 10:34
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved