Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

GDJE JE DR. SEMIR OSMANAGIĆ PREDAVAO U 2018. GODINI ?

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Svakako najproduktivniji svjetski predavač u oblasti arheologije i historije je dr. Semir Osmanagić. Već 12 godina drži vrlo intenzivan ritam prezentacija o pravoj svrsi piramida i megalitnih lokacija sa svih kontinenata.

Tokom 2018. godine dr. Osmanagić je održao 57 višesatnih predavanja u 43 grada, u 18 zemalja i na četiri kontinenta.

Domaćini direktoru Fondacije 'Arheološki park: Bosanska čiramida Sunca' bili su univerziteti, knjižnice, gradske vijećnice, konferencije, kongresi, škole i simpozijumi.

U Bosni i Hercegovini Osmanagić je govorio u Sarajevu, Visokom i Banjoj Luci. U Sjedinjenim Američkim Državama održao je prezentacije na Floridi, u Arizoni, Tenesiju, Koloradu, Teksasu i Pensilvaniji. U Njemačkoj je održao pravu ofanzivu na gradove s juga (Chiemsee, Rosenheim, Minhen, Štutgart) do sjevera (Hamburg, Hanover, Keln, Bremen, Dortmund).

Redovne prezentacije i predstavljanje italijanskih knjiga uslijedilo je u Milanu, Torinu, Salsomađoreu i Kosenci. Slično je bilo i sa promocijom knjiga i prezentacijama s novostima iz Bosanske doline piramida u Izraelu, Turskoj, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Rusiji, Srbiji, Južnoj Africi, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Sloveniji, Finskoj i Austriji.

Energija bosanskih piramida i ove godine je dotaknula Ameriku, Europu, Aziju i Afriku.

Planovi za 2019. godinu obuhvataju i predavanja u Australiji, Tajlandu, Vijetnamu, Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Kanadi, Italiji, Singapuru i SAD.

Medijska promocija tokom 2018. uključila je niz intervjua, osobito za popularne internetske radio stanice. Većina ih je bila iz SAD. Uz njih tu su i TV stanice iz Japana, Slovenije, Italije, BiH i drugih zemalja, te magazini iz Norveške, Nizozemske, Češke, Slovačke, Hrvatske...

Rezultati su očigledni: Visoko i bosanske piramide posjećuju desetine hiljada turista, stotine volontera, desetine istraživača te brojni mediji iz svijeta.

Bosanske piramide su globalno zanačjan projekt i njihov horizont je upravo takav – okrenut prema čitavom svijetu.

Zadnje ažuriranje subota, 01 decembar 2018 07:57

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved