Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

HO ŠI MIN S VESELJEM DOČEKAO DR. SEMIRA OSMANAGIĆA

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Najveći grad Vijetnama, dvadeset-milionski Ho Ši Min (Ho Chi Minh, bivši Sajgon), srdačno je dočekao pronalazača bosanskih piramida. Praznična atmosfera vladala je u svečanoj dvorani Bath Viet u centru grada. Dvije stotine Vijetnamaca došle su da pozdrave dr. Osmnagića i saslušaju njegovo predavanje.

Među prisutnima bilo je 35 posjetilaca koji su jednom ili u više navrata osjetili energiju bosanskih piramida u Visokom. Također, nekoliko volontera koji su otkopavali Bosnsku piramidu Sunca podijelilo je svoje iskustvo s ostalima.

Predavanje Osmanagića je bilo relativno kratko: trajalo je samo 90 minuta. Ali, drugih 90 minuta ostavljeno je za pitanja i komentare prisutnih.

Najviše je bila zastupljena tema meditacije u podzemnim tunelima Ravne, zatim kako  razviti ‘čistu intenciju’, kako odrediti vlastitu misiju u životu… To i ne čudi jer je većinom riječ o naprednim članovima organizacije HUESA.

U dalekom Ho Ši Minu, posjetioci su punih ustiju izgovarali riječ ‘Bosna’ pokazujući da je ova mala zemlja na Balkanu promjenila svoj imidž, od zemlje rata u zemlju piramida i pozitivne energije.

Iako je BiH nažalost vrlo striktna u izdavanju viza građanima Vijetnama, za koju trebaju putovati u Indoneziju, ipak uslijedile su najave desetina prisutnih o dolasku u Visoko.

Zadnje ažuriranje utorak, 16 april 2019 12:27

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved