Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

USPJEŠNO PREDSTAVLJANJE BOSANSKIH PIRAMIDA U BRISBANEU

Ocijenite članak
(8 ocjena)

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić prezentirao je svijet piramida i otkriće Bosanske doline piramida publici u asutralijskom gradu Brisbane. Tokom trosatnog predavanja iscrpno je govorio o zabludama i nedostacima konvencionalne arheologije i historiografije u pogledu rasprostranjenosti i svrhe piramida u svijetu.

Najveći dio predavanja bio je posvećen naučnim, energetskim, duhovnim i ljekovitim aspektima bosanskih piramida. Govorio je i o fenomenu volontiranja, otvorenosti projekta i pisanju nove historije.

Po prvi put je dr. Osmanagić govorio i o mogućoj lokaciji piramida u australijskom gradiću Gympie koju je posjetio i vršio mjerenja. Zaključio je da je riječ o obrađenom prirodnom brdu, s potpornim zidovima koje formiraju terasastu strukturu i s megalitima raspoređenim na vrhu i pojedinim stranama. Također, govorio je i o megalitnom zidu oko Uniting Church u ovom gradu. Arhitektonski, tu nije riječ o arhitektonskom stilu Europljana niti Aboriđina. Pozvao je na zaštitu piramidalnog uzvišenja i zaustavljanje namjere vlade Queenslanda da demolira piramidalno uzvišenje i kulturno nasljeđe i napravi dionicu auto-puta.

Australijanci i bh. dijaspora su pokazali veliki interes za što skoriju posjetu Visokom i susret s najstarijim energetskim mašinama na svijetu.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 28 april 2019 19:07

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved