Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

INDIJA: DR. OSMANAGIĆ NA GLOBALNOJ KONFERENCIJI O ENERGIJI PIRAMIDA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Glavni grad Indije New Delhi bio je domaćin Globalne konferencije o energiji piramida koja je održana 2. novembra 2019. godine. Među 11 govornika bio je i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić.

Na Konferenciji su prezentirani naučni eksperimenti o utjecaju energije piramida na poljoprivredu u Indiji, te mentalne sposobnosti i ljudsko zdravlje.

Dr. Osmanagić je prezentirao naučna mjerenja energetskih fenomena na bosanskim piramidama te svrhu energije piramida. Posebno je potencirao djelovanje piramida na proces fizičke i mentalne regeneracije.

Prisutni su s oduševljenjem primili predavanje Semira Osmanagića. Na upit moderatora gdje bi sada željeli otići, svi su se podigli na noge i u isti glas skandirali: ‘Bosnu!'

Oko stotinu studenata s nekoliko fakulteta (arhitektonski, građevinski, tehnički) izrazili su želju da, sa svojim profesorima, dođu u posjet bosanskim piramidama slijedeće godine. Ovo nije prvi put da Osmanagić gostuje u Indiji i generira veliki interes za posjet BiH. Međutim, zbog strogog viznog režima i nefleksibilnosti bh ambasade, mnogo Indijci su u prošlosti odustajali od putovanja.

Prilikom posjete Indiji, dr. Osmanagić je boravio i u centru Brahma Kumarisa u New Delhiju gdje je razgovarao s graditeljima piramide. Poznato je da je pronalazač bosanskih piramida bio gost na osmodnevnom retreatu u sjedištu Brahma Kumarisa u Mount Abuu u jesen 2017.

Učesnicima Konferencije podijeljen je i časopis ‘Spiritual Science’ s fotgorafijom dr. Semira Osmanagića na naslovnici i tekstom o pronalasku bosanskih piramida.

Video: Indijci žele u Bosnu

Related Video

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 04 novembar 2019 14:16

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved