Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

BOSANSKE PIRAMIDE NA KONFERENCIJI U KIJEVU

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Ovih dana o projektu bosanskih piramida priča se u glavnom gradu Ukrajine. Naime, Fondacija „Arheološki park:Bosanska piramida Sunca“ dobila je poziv za učešće na međunarodnoj konferenciji u organizaciji AllatRa asocijacije. Ovo udruženje, koje za cilj ima združenu aktivnost u službi globalnog društvenog napretka broji preko 2 miliona članova iz preko 150 zemalja. Njihovo sjedište u Kijevu emitira program na stalnu TV AllatRa stanicu u 17 zemalja Evrope i svijeta. Imaju posebne programe za radio stanice, štampanu literaturu, online izdanja, praktične radionice za samoodrživi sistem, ekologiju i psihološke norme, arheološke i historijske aktivnosti, te istraživanja o stvarnim moralnim konceptualnim vrijednostima ljudskog roda. Više o njihovim aktivnostima na allatra.org.

Konferencijskim prezentacijama na ovom skupu obratili su se brojni svjetski eksperti iz različitih polja istraživanja od historije, arhelogije, geologije i astronomije do fizike, meta-fizike, psihologije, filozofije i filologije. Tema okupljanja je bila istinsko značenje i svrha piramida širom svijeta gdje su Izlagači iz Ukrajine, Rusije, Egipta, Alžira, Srbije i Sudana imali priliku predstaviti svoja saznanja.

Ipak, najveću pažnju dobila su predstavljanja interesantnih informacija iz projekta bosanskih piramida. Fondaciju je na ovom skupu predstavljao koordinator Ajdin Ahmetspahić koji je na 90-minutnom predavanju iznio sve značajke istraživanja u Visokom, hronologiju otkrića te zaključke multi-disciplinarnih istraživanja i novosti iz poslednjih arheoloških sezona. Gosti i gledaoci su upoznati i sa najnovijim otkrićima tunela Ravne 4 kao i o planiranim projektima volontiranja i istraživanja u narednom periodu.

Detaljnije informacije o fizičkim mjerenjima i energetskim vrijednostima piramida u Visokom iznio je mr.sci.Goran Marjanović preko interesantnih detalja i rezultata dugogodišnjih mjerenja Bosanske doline piramida.

Saša Nadjfejl, kao spoljnji saradnik Fondacije, također je iznio informacije koje idu u prilog fenomenu energetskih polja Bosanske piramide Sunca preko svojih PIP snimanja,a istovremeno je predstavio i rad na planini Rtanj.

Sve prezentacije su snimane sa 7 profesionalnih kamera u visokoj rezoluciji i direktno prenošene na live stream AllatraTV stanice. Ovaj materijal će biti preveden na 5 svjetskih jezika i dostupan za gledanje svim članovima ove asocijacije pa se očekuje da će vijesti o otkrićima prahistorijskih građevina u BiH doći do stotina hiljada pratioca širom planete.

Konferencija u Kijevu se nastavlja i početkom sedmice kada će se učesnici dodatno upoznati sa zaključcima rada na piramidama svijeta u različitim disciplinama što će biti dobra prilika za razmjenu informacija i planiranja mogućih saradnji. Interesantan projekat „PYRAMID“, što je svojevrsna kombinacija fizičkih i metafizičkih zakona, bit će prezentirana gdje će gosti imati priliku da testiraju ovu interesantnu strukturu za koju su eksperimenti pokazali visoke vrijednosti prilikom prenošenja misli i informacija na daljinu. Sa predstavnicima projekta bosanskih piramida će biti obavljen i intervju koji će se emitovati na svim online platformama u Ukrajini i svijetu.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 11 novembar 2019 10:29

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved