Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ U MILANU: ITALIJANI DOLAZE

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Najveće priznanje koje jedan istraživač  može da doživi je kada nezavisne organizacije, u drugim državama, organizuju simpozijume na temu njegovih otkrića. Upravo to se desilo protekli vikend u najvećem italijanskom gradu, Milanu. Naime, tri nezavisne organizacije za proučavanje misterija prošlosti organizovali su u nedjelju 24. novembra 2019. Simpozijum na temu otkrića bosanskih piramida. Učestvovalo je ukupno osam govornika, a organizatori su kao posebnog gosta pozvali i pronalazača bosanskih piramida dr. Semira Osmanagića. Zaključak skupa bio je da su bosanske piramide nanovo definirale prošlost čovječanstva, a otkrića u vezi rada i svrhe piramida, traže novu definiciju piramida.

Dvosatno izlaganje direktora Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' Semira Osmanagića bilo je posvećeno fenomenu piramida na šest kontinenata, te setu nučnih kriterija za određivanje definicije i svrhe piramida.

Njegovi zaključci o novom konceptu čiste i besplatne energije, o otvorenosti projekta, interdisciplinarnom naučnom pristupu te dokazima o postojanju drevne tehnolgoije, nekoliko puta su prekidani burnim aplauzima. Kraj izlaganja publika je dočekala na nogama odajući priznanje borbi dr. Osmanagića protiv rigidnog kulturnog establišmenta i nepravedne elitne socijalne organizacije svijeta u kome živimo.

Među 200 pristunih na Simpuzijuma, trećina ih je već bila u Visokom u posjeti Bosanskoj dolini piramida, jednom ili više puta. Izlaganje dr. Osmanagića veliki je motiv za ostale da im se pridruže i osjete energiju najstarijih i njvećih piramida na svijetu. Inače, ovo je bila njegova treća uzastopna posjeta Italiji u proteklih 30 dana.

Organizatori Simpozijuma bile su tri italijanske organizacije: ‘Terra di Nessuno’, ‘FCOIAA cultural association’ i CIRPET (Interdisciplinary Committee for Proto-historic and Traditional Research).  Voditelji su bili Rossana Papasodaro i Matteo Di Viesti, a direktor Giorgo di Salvo.

Predavači, uz Semira Osmanagića: Roberto Pinotti, Emilio Spedicato, Massimo Barbetta, Umberto Morazzoni, Sergio Dos Santos, Riccardo Tomasina, Andrea Cocchiara, Matteo Gresolindo, Egidio Tullio i Alfredo Benni.

Veliku pažnju je privukla i Osmanagićeva najava o organizaciji velike konferencije na Sardiniji 7. novembra 2020. i prethodno sistematsko naučno i medicinsko istraživanje megalitnih fenomena na ovom čudesnom otoku. Osmanagić je obećao da će Sardiniju uvrstiti na svjetsku arheološku mapu. Ubrzo se se javili i zahtjevi sa Sicilije da on sa svojim timom pristupi izučavanju piramida i na ovom italijanskom otoku.

Popularnost i uticaj bosanskih piramida nezadrživo rastu u svijetu i pokazuju prevaziđenost konzervativnih kulturnih institucija i strogo kontroliranih informacija koji dolaze iz službenih medija.

Zadnje ažuriranje utorak, 26 novembar 2019 10:53

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved