Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

OSAMDESET PREZENTACIJA TOKOM 2019. GODINE

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Bio je potreban ogroman promotivni napor da bi Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' imala najuspješniju godinu iza sebe, s desetinama hiljada posjeta, brojnim svjetskim i domaćim medijima te volonterima i istraživačima. Jako puno energije, vremena i novca je uloženo u privlačenje čitvog svijeta u gradić Visoko, u nesigurnu i nerazvijenu Bosnu i Hercegovinu.

Primjera radi, osnivač Fondacije i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić održao je ukupno 40 višesatnih predavanja u 31 gradu, u 12 država i na pet kontinenata. Posjetio je Australiju, Aziju, Afriku, Europu i Sjevernu Ameriku i to sve o svom trošku.

Među njima su milionski gradovi kao New Delhi, Hanoi, Ho Ši Min, Amsterdam, Zagreb, Oslo, Melbourne, Brisbane, Istanbul, Montreal i Milanu. Također na listi su i manji gradovi kao Bolonja, Sarajevo, Ljubljana, Trondheim, Novo Mesto, Bihać ili Aswan. Uz njih su i mjesta kao norveški Lilehamer i Alvdal, kanadski Granby i Harrington, slovenska Izola, Cerknica i Žiri, italijanska Guasila i Damanhur, te Visoko i Vogošća.

Ove godine dr. Osmanagić je predavao u Nizozemskoj, Norveškoj, Vijetnamu, Australiji, Turskoj, BiH, Kanadi, Sloveniji, Italiji, Indiji, Hrvatskoj i Egiptu.

Nakon što pozove i primi goste, on ih sa svojim timom i primjereno dočeka. Trideset šest vodiča Fondacije je provelo desetine hiljda posjetilaca kroz tunele, piramide, ali i Zavidoviće, Sarajevo ili Mostar. Dr. Osmanagić je lično primio nekoliko hiljada posjetilaca vodeći ih na višesatne ture. Ove godine u njegovom rasporedu je zabilježeno 40 grupa iz SAD, Slovenije, Češke, Švedske, Bugarske, Nizozemske, Indije, Mađarske, Kine, Japana, Singapura, Rumunije, Hrvatske, BiH, Slovačke, Austrije, Norveške i Španije.

To je uukupno 80 prezentacija tokom 2019. godine.

Direktor Fondacije dao je desetine intervjua za medije i snimio niz dokumentarnih filmova. Ističemo snimanje filmova za TV kanal 'Discovery', europsku televiziju ARTE, BBC, rusku REN TV, RTV SLO, ali i domaće TV stanice (BHT, Federalna TV, Hayat TV, RTV SA, TV Alfa, RTV Visoko, TV Vogošća). Tu su i domaće radio stanice (radio Mostar, radio Slon, radio BH dijaspore, radio M). Osmanagić je bio vrlo aktivan sa internet radio stanicama iz SAD, Velike Britanije i Poljske.

Ipak, ove godine, posebnu pažnju je posvetio najbrže rastućem mediju u svijetu – youtube TV stanicama. Niz posjetilaca je došlo u Visoko i snimilo priloge o bosanskim piramidama koje su imale poseban dio s intervjuima s njihovim pronalazačem. Fondacija je ove godine snimila i sedam dvojezičnih dokumentarca koje je plasirala putem svoje, ali i drugih youtube televizija širom svijeta.

Vrlo su zapaženi intervjui dr. Osmanagića na youtube kanalima u regionu, u Srbiji i Hrvatskoj, sa stotinama hiljada pregleda.

Ovo je jedinstven slučaj u svijetu kako se jedan društveno važan projekt promotivno razvija bez ikakvih dotacija državnih organa.

Fondacija ne optererćuje budžete raznih nivoa vlasti, već upravo suprotno. Puni ih.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 16 decembar 2019 10:03

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved