Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

OVACIJE I U HOUSTONU ZA BOSANSKE PIRAMIDE

Ocijenite članak
(0 ocjena)

ImageAmerički grad Houston u saveznoj državi Texas bio je domaćin konferenciji “Otkrivanje drevnih civilizacija” u subotu 5. marta 2011. U piramidi u centru grada “Unity Pyramid”, pred oko 200 posjetilaca, predavači su bili Andrew Collins (Velika Britanija), Chris Dunn (Sjedinjene Američke Države) i Semir Osmanagić (Bosna i Hercegovina). 

Prvi predavač je bio pronalazač bosanskih piramida i istraživač svjetskih piramida  dr. Semir Osmanagić. Najavio ga je novinar-urednik najveće američke TV stanice “ABC” Art Rascon, koji je posjetio Visoko, riječima: “Čast mi je da vam predstavim čovjeka koji mijenja svjetsku istoriju zauvijek”. 

Tokom dvosatnog predavanja Osmanagić je vrlo detaljno upoznao prisutne s fenomenom piramida u svijetu i otkrićem Bosanske doline piramida. Posebnu pažnju je obratio izmjerenim energetskim fenomenima na Bosanskoj piramidi Sunca i u podzemnom labirintu. Pozvao je prisutne u posjetu Bosni i Hercegovini u ulozi turista, istraživača, volontera… Na kraju predavanja, ponovo se pljesak pretvorio u ovacije ovom otkriću koje, ne samo da mijenja našu prošlost, već potencijalno I tehnološku budućnost čovječanstva. 

Tri televizijske kuće su konferenciju iskoristile da bi snimile duže intervjue s Osmanagićem. 

Ovom prilikom je predstavljen i novi projekat osnivača Fondacije. Riječ je o knjizi “Ancient History, From Beyond the Veil”, izdavača The New Era Times Press, u kojoj je Peggy Sue Skipper opisala jedinstven eksperiment Osmanagića kao pokušaj premošćivanja jaza između spiritualne i fizičke nauke, a u kontekstu nedovoljno objašnjenih arheoloških nalazišta.

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved