Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

BOSANSKE PIRAMIDE “POZIVAJU” MAKARANE I IMOĆANE U VISOKO

Ocijenite članak
(0 ocjena)

ImagePo prvi put u Makarskoj i po drugi put u Imotskom, predstavljen je projekt istraživanja bosanskih piramida. Pronalazač piramida i rukovodilac projekta dr. Semir Osmanagić održao je predavanje pod naslovom “Piramide u svijetu i Bosanska dolina piramida”. 

Tokom dvosatnih predavanja upoznao je prisutne s fenomenom piramida na šest kontinenata te snagom naučnih argumenata koji potvrđuju da su bosanske piramide najveće i najstarije na svijetu. Prisutne je osobito impresionirao energetski aspekt koji Fondacija istražuje u Visokom. Svi prisutni su pozvani u posjet Visokom i BiH, bilo kao turisti, istraživači ili volonteri. 

Predavanje je u Makarskoj održano u velikoj dvorani Glazbene škole, a u Imotskom u dvorani Pučkoga učlista uz najavu istraživača Domagoja Nikolića, 28. i 29. januara 2011. Osmanagić je dao duži intervju u redakciji najtiražnijeg lokalnog sedmičnog lista u Hrvatskoj  “Makarskoj kronici”, te radio stanici “Radio Imotski”.

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved