Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

STOTINE DUBROVČANA ODUŠEVLJENO BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

ImageDubrovnik je ponovo, po treći put u posljedne četiri godine, raširenih ruku i s oduševljenjem primio pronalazača bosanskih piramida dr. Semira Osmanagića.

Tristo četrdeset posjetilaca iz Dubrovnika i okolice, novinara, dramskih umjetnika, književnika, profesora povijesti, kapetana, studenata, penzionera, učenika, muzejskih radnika, uposlenika iz Županije i Grada… došli su poslušati novosti iz svijeta piramida i Bosanske doline piramida. I ovaj put je organizator bila agilna Bošnjačka zajednica s predsjednikom Šemsudinom Brkovićem, koji već drugu generaciju grade mostove prijateljstva između Dubrovnika i Bosne. Dvije velike spojene dvorane luksuznog hotela “Rixos-Libertas” su bile jedva dostatne da prime sve zainteresirane za ovu temu.


Dva i po sata su bila ispunjena informacijama s dalekih lokacija Kine i Mauricijusa, Hondurasa i Bolivije… Multidisciplinarna istraživanja u Visokom, pod rukovodstvom neprofitne Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, nikoga nisu ostavila ravnodušnim. Brojni svjetski stručnjaci i pionirska ispitivanja u oblasti elektromagnetizma, svrstavaju bosanske piramide u najznačajniji svjetski arheološki projekt. Po prvi put dr. Osmanagić je govorio i o prisutnosti orbova -  energetskih bića koja prate istraživanja u podzemnom labirintu “Ravne”, a koja su u većem broju bila prisutna i u dvorani te večeri, u šta su se mnogobrojni posjetioci mogli uvjeriti na svojim foto-aparatima.

I ovaj put stigla su obećanja da će Dubrovčani nastaviti dolaziti na uzbudljive arheološke lokacije u Visokom, i kao turisti i kao volonteri “MRAV-a Bosanske piramide 2011”. U diskusiji se javio samo jedan govornik, koji je predložio Fondaciju i njenog osnivača za Nobelovu nagradu što je propraćeno spontanim aplauzom.

 

Zadnje ažuriranje subota, 15 januar 2011 14:06
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved