Logo
Print this page

LJUBLJANA: “NISU NAS UČILI NA OVAJ NAČIN”

Ocijenite članak
(4 ocjena)

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić održao je predavanje 15. novembra 2012. u velikoj sali Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Ljubljani. Na prezentaciji o piramidama u svijetu, otkriću bosanskih piramida i drugačijem pogledu na svjetsku historiju bilo je oko 150 prisutnih. 

Oni su pažljivo saslušali predavanje Osmanagića i izrazili punu potporu njegovim naporima u mijenjanju knjiga historije. Dugotrajni aplauz te mnogobrojna pitanja i riječi podrške su slijedili nakon trosatnog predavanja.

 

Nastavnica istorije u ljubljanskoj školi je izjavila:

“Nas nisu učili ovim činjenicama o ljudskoj prošlosti. Morat ću naći načina da svoje studente podučim gdje pronaći izvore na internetu da čitaju o prošlim civilizacijama.”

Na predavanju su bili prisutni i posjetioci bosanskih piramida i nekoliko volontera MRAV-a. Veći broj Slovenaca je najavio svoju posjetu Visokom u najskorije vrijeme, a najkasnije slijedećeg ljeta.

Zadnje ažuriranje subota, 17 novembar 2012 09:37
jm

Najnoviji članci od Administrator

Povezani članci

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved