Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Valerij Uvarov i Semir Osmanagić održali seminar o piramidama u Wurzburgu

Ocijenite članak
(1 ocjena)

U njemačkom gradu Wurzburgu održan je seminar o piramidama 29.-29. novembra 2013. Predavači su bili istraživači piramida Valerij Uvarov (Rusija), Semir Osmanagić (BiH) i Axel Klitzke (Njemačka).

Inžinjer Klitzke istražuje sakralnu geometriju Giza piramida, matematičke i geometrijske zakonitosti primjenjene u gradnji najpoznatijih piramida u svijetu te je održao dvosatno predavanje na tu temu.

Čuveni ruski istraživač piramida u svijetu, graditelj modernih piramida u Sibiru, te autor knjiga i dokumentarnih filmova o fenomenu piramida Valerij Uvarov održao je četverosatni seminar. Najviše pažnje posvećeno je odnosu frekvencija individualnih piramida i sakralnoj geometriji.

Semir Osmanagić je takođe imao četverosatni seminar o piramidama u svijetu i iskustvima na projektu istraživanja bosanskih piramida. Pri tome je prisutne upoznao s novostima iz arheološke sezone 2013.

Među učesnicima Konferencije su bili i Njemci, Austrijanci i Švicarci koji su vozili i po 600 km da bi, kako su izjavili, poslušali Osmanagića. Nakon posjete bosanskim piramidama u Visokom jednostavno su ostali oduševljeni ovim otkrićem.

Osmanagić je dogovorio posjetu ruskog istraživača Uvarova lokacijama u Visokom tokom 2014. 

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 30 septembar 2013 09:04

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved